Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
8 januari 2010

Uitbreiding SchoolGruiten-project in Amsterdam:
GGD en Freshweb.nl voorzien meer dan 5.500 leerlingen van verse groente en fruit!

Begin 2006 is gestart met een pilot om zoveel mogelijk leerlingen op verschillende basisscholen een gezonde snack aan te bieden. Dit zogenaamde SchoolGruiten-project is een landelijk programma dat erop gericht is kinderen te stimuleren meer groenten en fruit, (Gruiten) te eten. Op twee vaste dagen in de week worden daarom (gratis) Gruiten uitgedeeld in de groepen 3, 4 en 5 van de deelnemende basisscholen.

Werd dit project in eerste instantie nog door overheidsgelden gesteund, nu zet Freshweb.nl zich samen met de GGD Amsterdam in om dit project te blijven voortzetten - en doet dit met succes! Freshweb.nl is voor dit project de (landelijke) leverancier van de verse Gruiten en levert daarnaast ook tal van andere versproducten aan horeca en groothandel. En met de subsidie die de GGD van de gemeente ontvangt, kunnen zij samen dit succesvolle project voortzetten!

"Vanaf januari 2010 is het aantal deelnemende scholen uitgebreid naar 78 basisscholen - wat betekent dat meer dan 5.500 leerlingen SchoolGruiten eten!", aldus Henry Vlijm van Freshweb.nl, de leverancier van de verse Gruiten. Vlijm is binnen Freshweb.nl verantwoordelijk voor het SchoolGruiten-project. Doordat Freshweb.nl variëteit in de leveringen aanbrengt, bijvoorbeeld met mini komkommers, zoete paprika en bospeen, krijgen de kinderen naast de bekende appel en peer een grote verscheidenheid aan groenten en fruit binnen en maken ze kennis met wellicht hele nieuwe smaken. "Dit alles natuurlijk met als doel het eetpatroon van de kinderen aan te passen én te verrijken."

Freshweb.nl en de GGD stimuleren gezond eten op basisscholen: zij zijn er samen verantwoordelijk voor dat de deelnemende leerlingen gratis kunnen 'Gruiten' en juist dat is medebepalend voor het succes! Wilt u ook begeleiding bij het opstarten van uw eigen SchoolGruiten-project? Neem dan contact op met Freshweb.nl, zij informeren u graag over de mogelijkheden! Of kijk op www.freshweb.nl bij concepten / schoolfruit.

SchoolGruiten is een programma voor alle basisscholen in Nederland en met name gericht op kinderen in de groepen 3, 4 en 5. Meer informatie is te vinden op de website www.schoolgruiten.nl.

einde persbericht