Ingezonden persbericht


persbericht

Ursul de Geer op het toneel met zijn grote liefde

Ursul de Geer maakt zijn rentree op het toneel. Na de afgelopen jaren voornamelijk voor het toneel geregisseerd te hebben, waagt hij het nu om zelf weer op de planken te staan. Hij vertelt vanaf januari in de Nederlandse theaters over zijn grote literaire liefde Sándor Márai. De voorstelling Bekentenissen is een bijzondere literaire ontmoeting.

Ursul de Geer neemt u mee naar de wereld van schrijver Sándor Márai. Van Márai's jeugd in zijn comfortabele ouderlijk huis, op de kostschool in Boedapest, zijn zwerftocht door het naoorlogse Europa ,tot de laatste jaren voor zijn zelfmoord op 89-jarige leeftijd in Amerika.

De voorstelling is gebaseerd op de romans Bekentenissen van een burger, Land Land en zijn laatste dagboeken. Met beelden van Márai's jeugd in Hongarije en van zijn laatste jaren in Amerika.

Verteld door Ursul de Geer wiens hartstocht voor deze schrijver bekend is van zijn toneelregies van Gloed, Kentering van een huwelijk en De gravin van Parma.

met Ursul de Geer en een pianist | van Sándor Márai

>>

Máraithon

Voor de vele bewonderaars van Sándor Márai en voor wie een voorstelling gemist heeft of nog een keer wil zien, maar vooral als eerbetoon aan de Hongaarse meester wordt in mei 2010 een Máraithon gehouden. Deze Máraithon wordt slechts 8 keer in totaal gehouden, alleen in de vier grote steden. Op deze middag en avond worden o.a.Gloed en Kentering van een huwelijk in vrijwel de oorspronkelijke bezetting ten tonele gebracht.