Gemeente Heemskerk


vrijdag, 08 januari 2010

ReinUnie strooit zout alleen op belangrijkste ontsluitingswegen

Reguliere strooiroutes worden gestrooid met zand en geborsteld of geschoven

Doordat de zoutleverancier ReinUnie op zijn vroegst op donderdag 14 januari 2010 duidelijkheid kan geven over een nieuwe leverdatum, strooit ReinUnie - in overleg met de gemeenten - vanaf vandaag alleen de belangrijkste ontsluitingswegen tussen de verschillende woonkernen en de rijkswegen. De overige straten in de reguliere strooiroutes worden gestrooid met zand en geborsteld of geschoven. Op deze manier blijven de woonkernen en de grootste industriegebieden bereikbaar.

Vanaf het moment dat de zoutvoorraad op is worden alle wegen uit de reguliere strooiroutes gestrooid met zand. Op www.reinunie.nl vindt u kaarten van dit nieuwe scenario. U vindt hier ook een overzicht van de reguliere strooiroutes.

De belangrijkste ontsluitingswegen zijn:

Heemskerk
De Baandert (tot aan rotonde Maerelaan), Communicatieweg, Hoflaan, Laan van Broekpolder, Plesmanweg, T54, Tolweg.

Beverwijk
Kanaalweg, Laan der Nederlanden (tot aan rotonde Plesmanweg),Noorderweg (tot aan oprit A9), Parallelweg (vanaf rotonde Connie Stewartlaan tot aan Velsertraverse), Spoorsingel (tot aan busstation), Velsertraverse, Velserweg (tot aan Westerhout), Viaductweg, Wijkermeerweg.

Velsen
Amsterdamseweg, Badweg, Broekeroog, De Geul, De Kamp, De Noostraat, Dokweg, deel van de Grote Hout of koningsweg, Hagelingerweg, Hoofdstraat, IJmuiderslag, Kanaaldijk, Kerkstraat, Kruisberglaan, Lange Nieuwstraat, Minister van Houtenlaan, Orionweg tot aan Raafstraat, Parkweg, Planetenweg, Pontweg, Raafstraat, Rijk de Waalweg, Rijksweg. Santpoortse dreef, Scheiberglaan, Stationsweg, Stratingsplantsoen, Van den Vondellaan, Velserbroeksedreef, Velsertraverse, Vlietweg, Waterloolaan, deel van de Wenckebachstraat, Westbroekerweg, Wijkerstraatweg en de Zeeweg.

ReinUnie
ReinUnie is een onderdeel van HVC en heeft als hoofdtaken het inzamelen van huishoudelijk afval, uitvoering van diverse reinigingstaken en advisering van de gemeenten. HVC richt zich, als samenwerkingsverband van 55 gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland, op een innovatieve en milieuverantwoorde wijze van afvalbeheer en energieproductie. Belangrijkste activiteiten zijn inzameling van afval en de verwerking ervan door middel van compostering & recycling, overslag & transport en verbranding & energieopwekking. Daarnaast geeft HVC voorlichting om afvalpreventie en -scheiding te stimuleren.

---