KNHS

Adelinde Cornelissen koopt aandeel Parzival van mede-eigenaar Henk Koers
8 januari 2010
Adelinde Cornelissen - Parzival

BEILEN (KNHS) - Dressuurmazone Adelinde Cornelissen (Beilen) heeft heden het 50% belang dat mede-eigenaar Henk Koers uit Hijken in het topdressuurpaard Parzival bezat overgenomen. De heer Koers en de familie Cornelissen zijn bijzonder verheugd over de uitkomst van de onderhandelingen die hierover de afgelopen tijd zijn gevoerd. Parzival, het paard dat afgelopen zomer twee gouden en een zilveren medaille won op de Europese kampioenschappen in Windsor en daarbij een wereldrecordscore op zijn naam bracht in de Grand Prix Spécial, blijft door deze overeenkomst behouden voor Adelinde Cornelissen en de Nederlandse dressuursport.

De familie Cornelissen wil met name Sjef Janssen, Jacob Melissen en de KNHS danken voor hun grote inzet bij het bereiken van dit resultaat. Hun bijzondere dank gaat daarnaast uit naar de Oostenrijkse sponsor Herbert Jerich van het internationale transportbedrijf Jerich International, die bijdraagt aan het behoud van Parzival voor Adelinde Cornelissen en de Nederlandse dressuursport. Daarnaast bleek tijdens de onderhandelingen steeds weer de constructieve houding van de heer Koers.

Herbert Jerich en Adelinde Cornelissen werden binnen korte tijd succesvol bij elkaar gebracht door het internationale sportmarketingbureau SportBizz, tevens o.a. co-organisator van de hooggedoteerde World Dressage Masters. Het sponsorcontract van Adelinde loopt tot en met 2013, dus inclusief het jaar na de Olympische Spelen in Londen. Parzival zal vanaf heden uitgebracht worden als Jerich Parzival.

Vandaag hebben Henk Koers en Adelinde Cornelissen hun handtekeningen geplaatst onder de koopovereenkomst, die tot stand kwam onder begeleiding van hun advocaten Mr. Bram de Feijter, die optrad voor Henk Koers, en Mr. Muriel Blackstone met Mr. Luc Schelstraete namens Adelinde Cornelissen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Adelinde Cornelissen en Parzival door: www.melissen.net