Microsoft verenigt software en cloudservices om een nieuwe TV ervaring aan te drijven 08/01/2010 20:40

PR Newswire

LAS VEGAS, January 8 /PRNewswire/ --

- Versie 2.0 van het prijswinnende Mediaroom TV platform maakt het voor leveranciers van abonnementen TV mogelijk om meer entertainment content te leveren aan meer soorten schermen, met één enkele cloudgebaseerde infrastructuur.

Vandaag kondigt Microsoft Corp. de Microsoft Mediaroom 2.0 aan op de 2010 Internationale Consumer Electronics Show (CES). Mediaroom 2.0 is de volgende versie van het meest gebruikte Internet Protocol Televisie (IPTV) platform. Met Mediaroom 2.0 kunnen operators van televisiediensten hun TV diensten aan meer abonnees dan ooit tevoren aanbieden en zo meer content leveren op meer schermen dan de eerdere versie van Mediaroom - zowel binnens- en buitenshuis.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100106/SF33691) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO) Mediaroom 2.0 zal volgens plan vanaf volgende maand beschikbaar zijn voor operators zodat zij het kunnen testen. Mediaroom 2.0 kan gebruikt worden door operators als hun entertainment cloud en daardoor de levering van een volledige televisiedienst aandrijven, inclusief cloud digitale videorecording (DVR), on-demand, interactieve toepassingen en toegang tot zowel door operators geleverde content en content van buitenaf zoals internet TV. Meer abonnees kunnen op meerdere schermen genieten van de diensten van operators, inclusief op de TV (met de doos van Mediaroom bovenop het toestel), via het Windows Media Center, Webbrowsers (voor PCs met Windows en Macs), Xbox 360 en compatibele smartphones.

Ook nieuw bij Mediaroom 2.0: leveranciers van diensten kunnen nu hun bestaande on-demand TV diensten aanbieden aan hun hele klantenbasis met broadband, gebruikmakend van hun bestaande voorraad doosjes op de TV en daardoor kunnen zij hun voetafdruk van hun diensten uitbreiden tot verder dan het bereik van hun IPTV netwerk. Dezelfde on-demand service kan ook gebruikt worden op PCs met Windows 7 door het gebruik van Windows Media Center*, evenals op Xbox 360. De leveranciers van diensten kunnen abonnees ook toegang bieden tot hun on-demand programma's van afstand met gebruik van een series Webbrowsers op PCs met Windows en Macs en, in de nabije toekomst, op compatibele smartphones.

Mediaroom 2.0 voegt ook ondersteuning toe voor Microsoft Silverlight en de Microsoft Internet Information Services (IIS) Smooth Streaming voor toegang tot en levering van on-demand content. Hierdoor zijn kijkers in staat om een afspeelervaring met uitzonderlijke kwaliteit, omdat IIS Smooth Streaming de videostroom aanpast aan de verbinding met het netwerk van de gebruiker om de best mogelijke videokwaliteit mogelijk te maken. Daarnaast bewaart de ondersteuning voor Microsoft PlayReady de mogelijkheid van de leveranciers van de dienst de mogelijkheid om hun bibliotheken met inhoud veilig te stellen de ervaring van de consument te gelde te maken.

"Onze strategie met Mediaroom is om de kracht van cliëntsoftware en op cloud gebaseerde diensten te combineren en daardoor de manier waarop consumenten digitaal entertainment ervaren aanzienlijk te verbeteren. Wij willen het makkelijker maken voor consumenten om geweldige content te vinden en te ontdekken, op nieuwe manieren te luisteren en op nieuwe manieren betrokken te zijn en dat overal en op elk scherm te doen", zei Enrique Rodriguez, corporate vice president voor de TV, Video en Muziekactiviteiten bij Microsoft. "Mediaroom 2.0 is een belangrijke mijlpaal in onze strategie, geeft het software platform om de dienstenclouds van operators de mogelijkheid om meer schermen en meer mensen te bereiken met meer content dan ooit tevoren.

Meer schermen
Naar de tv kijken op een PC is een groeiende trend. Voor sommige mensen is het een tweede of derde scherm in huis of het wordt gebruikt om naar de TV te kijken onderweg buitenshuis. Voor anderen kan de PC het enige scherm zijn voor TV. De nieuwe ondersteuning van Mediaroom 2.0 voor het Windows Media Center in Windows 7 betekent dat operators nu hun TV diensten kunnen aanbieden tegen extra betaling, inclusief high-definition (HD) TV, DVR en on-demand programma's kunnen leveren op vrijwel elke PC gebaseerd op Windows 7 zonder dat een extra hardware tuner nodig is. Daarnaast kan DVR en on-demand content bekeken worden via Xbox 360, een breed scala van Webbrowsers voor op Windows gebaseerd PCs en Macs en in de nabije toekomst, wordt afspelen op compatibele smartphones onderweg mogelijk.

Dit alles geeft consumenten meer vrijheid wat betreft waar en hoe zij toegang krijgen tot hun TV service, met het voordeel van een familie-ervaring over meerdere schermen. Bijvoorbeeld, zij kunnen beginnen met naar een programma op één scherm te kijken en het bekijken ervan te voltooien op een ander. Zij zouden ook een video voorraad kunnen aanmaken op hun smartphone en het later bekijken op hun TV of PC. Op reis kunnen zij opgenomen TV op hun smartphones bekijken en later een on-demand film in HD bekijken op hun laptop en toegang krijgen tot dezelfde winkel waar zij thuis van genieten.

Meer netwerken
Tot nu toe wordt de Mediaroom afgeleverd over een vaste lijn met beheerde Kwaliteit van Diensten (QoS) IP netwerk. Door IIS Smooth Streaming technologie te integreren in Mediaroom 2.0, maakt Microsoft het voor operators mogelijk om een premie, met HD kwaliteit video-on-demand service aan te bieden met minimale buffers en snelle opstarttijden, zelfs over op IP gebaseerde netwerken van verschillende brandbreedtes.

Dit breidt het bereik van de dienst aanzienlijk uit voor exploitanten en maakt het voor hen mogelijk om cliënten te bedienen via vaste lijnen en ook draadloos en, in de toekomst, mobiele breedband netwerken. Voor operators die alleen on-demand TV-video diensten willen aanbieden aan klanten via het internet, zit er bij Mediaroom 2.0 ook een cliënt voor doosjes op de TV die deze functionaliteit steunen en ontworpen zijn voor installatie door de abonnee zelf. Deze cliënt kan geüpgrade worden naar volledige Mediaroom functionaliteit zonder de noodzaak van veranderingen in de hardware.

Voor consumenten betekent deze vooruitgang dat meer mensen op meer plaatsen de voordelen kunnen ervaren van door Mediaroom aangedreven TV diensten op het scherp van de snede dan ooit tevoren mogelijk is geweest. Het betekent ook dat ongeacht de snelheid van hun netwerk, zij van een optimale kijkervaring zullen genieten, dankzij ingebouwde ondersteuning voor IIS Smooth Streaming.

Meer inhoud
Consumenten eisen toegang tot steeds grotere bibliotheken met inhoud en IPTV operators proberen aan deze eis te voldoen en hun diensten verder te differentiëren door hun bestaande inhoud uit te breiden met TV en video van het web. Met Mediaroom 2.0 kunnen operators nu makkelijk live en on-demand TV samenvoegen met inhoud die van buitenaf wordt ingebracht van TV partners van het internet en andere bronnen gebaseerd op het internet voor content, alles op één plaats met een consequente, gemakkelijk te gebruiken interface. Nieuwe ondersteuning voor het afspelen van inhoud die beschermd wordt met behulp van PlayReady, de geavanceerde technologie van Microsoft voor toegang tot inhoud en bescherming, breidt de basis van potentiële inhoud voor TV services van operators verder uit. Daarnaast kunnen operators hun diensten verder onderscheiden met toepassingen die een rijke interactiviteit en naadloos vermengen van web en TV inhoud mogelijk maken door het gebruiken van het platform voor het ontwikkelen van toepassingen van Mediaroom, het Mediaroom Presentation Framework.

Als een dienst aangedreven door Mediaroom 2.0 eenmaal is opgezet, kunnen abonnees op één plaats, op hun TV of PC genieten van de inhoud die zij willen bekijken. Zij hoeven dan niet meer een hele serie sites te bezoeken om te vinden wat zij zoeken en zij hoeven een PC ook niet meer met de TV te verbinden. In plaats daarvan kunnen zij TV shows makkelijk vinden en bekijken, wanneer zij willen op verschillende netwerken met behulp van één makkelijk te gebruiken gids, of zij kunnen op eenvoudige wijze door de programma's zoeken die beschikbaar zijn om zo de shows te vinden die zij willen bekijken, alles in een consequente afspeelervaring.

Meer inkomsten
Volgens het analysebedrijf Screen Digest leveren de top vijf Mediaroom klanten on-demand gemiddelde inkomsten per gebruiker (ARPUs) die gemiddeld drie keer groter zijn dan die van de in functie zijnde pay TV operator in hun markt.

Mediaroom 2.0 omvat ook een zeer aansprekende on-demand winkel die de mogelijkheid van geld verdienen door operators die Mediaroom diensten aanbieden verder uitbreiden. De nieuwe on-demand winkel is ontworpen om het gebruik en de tevredenheid van abonnees aan te drijven door een rijke visuele zoekmogelijkheid, ontdekking en afspeelervaring en makkelijk toegang biedt aan andere elementen van de diensten van de operator, rechtstreeks uit de winkel.

Mediaroom 1 Mediaroom 2.0
Schermen -- TV via set-top box -- TV via set-top box en Xbox 360 en Xbox 360


-- PC gebaseerd op Windows 7
via Windows Media Center

-- Internet browser op
op Windows gebaseerde PCs
en Macs

-- Compatibele smartphones

Netwerken -- Beheerd QoS IP netwerk -- Beheerd QoS IP netwerk


-- Niet-beheerde broadband IP
netwerk (Internet)

Content -- Alleen door de operator -- Mogelijkheid voor ingestelde inhoud
operators om TV content
te verteren en
verbinding met internet
content (TV en andere
audio-video content) te
maken
Over Microsoft Mediaroom
De prijswinnende Microsoft Mediaroom Internet Protocol Television (IPTV) en multimedia softwareplatform is het meest gebruikte IPTV platform in de wereld. Mediaroom drijft de toekomst van televisie aan door leveranciers van breedband diensten in staat te stellen om nieuwe verbonden TV en entertainment ervaringen te bieden aan consumenten overal in de wereld. Het biedt nieuwe manieren voor consumenten om TV te ervaren als onderdeel van hun verbonden, digitale lifestyle en tegelijkertijd schept het nieuwe zakelijke kansen voor leveranciers van breedbanddiensten, makers van hardware, scheppers van inhoud, adverteerders en ontwikkelaars van toepassingen. Meer dan 20 van de meest vooraanstaande leveranciers van diensten in de wereld, op vier continenten hebben het Mediaroom platform gekozen om hun digitale TV diensten aan te drijven. Meer informatie over Mediaroom en de kans om het beste in de TV aan te leveren plus al uw media op één plaats is te vinden op http://microsoft.com/mediaroom.

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq: MSFT) is opgericht in 1975 en loopt wereldwijd voorop in het aanbieden van software, diensten en oplossingen die mensen en bedrijven helpen hun volledige potentie te realiseren.


* Alle versies van Windows 7 behalve Windows 7 Starter.

Edelman voor Microsoft, +1-206-223-1606, TVMMediaroom@edelman.com.