Avonturia, unieke dierentotaalzaak in Den Haag geopend

08/01/2010 22:46

Gemeente Den Haag

Op Harry Potterachtige wijze heeft de Haagse wethouder Economie Henk Kool vrijdag 8 januari de unieke dierenspeciaalzaak "Avonturia - de Vogelkelder" geopend. Een Europese Oehoe bracht hem een hamertje, waarmee Kool de openingshandeling verrichtte.

Avonturia - de Vogelkelder was uit zijn behuizing aan de Oude Haagweg gegroeid. De nieuwe vestiging, aan de Kerketuinenweg 3, is met 6000 vierkante meter oppervlak groter dan een voetbalveld. Die ruimte herbergt alles wat dierenliefhebbers en jonge avonturiers zich kunnen wensen. Eigenaar Jan Huybers heeft er zijn droomzaak van gemaakt. Winkelen is er een belevenis, die de klanten door verschillende werelden voert: die van knaagdieren, honden, katten, reptielen en vogels.

Hondenpub en grottenwereld

Voor kinderen is er een 'kruipdoor - sluipdoor' grottenwereld. Eigenlijk een soort dierentuin met stokstaartjes, woestijnvossen, amfibieën, vogels en andere beesten. In de hondenwereld is een speciale pub waar de honden op barkrukken zitten en hondenbier, brokken en taartjes kunnen krijgen - er kan dus ook een hondenverjaardag worden gevierd. Ook is er een Paris Hiltonhuisje waar kleding en riemen voor de honden te koop zijn. In de vogelwereld kan er via bruggetjes, stapstenen en achter een waterval worden kennisgemaakt met allerlei vogels, die in een zo natuurlijk mogelijke omgeving rondstappen of vliegen.

Dierenkliniek

Bovendien opent het Veterinair Centrum in Avonturia - de Vogelkelder een nieuwe dierenkliniek. Hier kan iedereen met kleine en grote huisdieren zeven dagen per week terecht, voor alles tussen een wormenkuur en een operatieve ingreep. Het Veterinair Centrum is met zes dierenklinieken, een paardenkliniek en een huisdierenziekenhuis de grootste dierenpraktijk in Den Haag Zuidwest en het Westland.

"Avonturia - de Vogelkelder is een enorme aanwinst als attractie én als dierenspeciaalzaak voor Den Haag en omgeving", aldus wethouder Henk Kool. "Ik ben ook erg blij met de werkgelegenheid die Avonturia - de Vogelkelder met zich meebrengt. Bij de oprichting heeft eigenaar Jan Huybers nauw samengewerkt met het nieuwe Haagse Ondernemersportaal, om alle vergunningen en de werkgelegenheid te organiseren. Zo zijn er 5 mensen aangenomen vanuit een uitkeringssituatie."

Fotobijschrift:

Een Oehoe, de grootste uil ter wereld, is neergestreken op de arm van de Haagse wethouder Economie Henk Kool. Dat was onderdeel van de openingsceremonie van de avontuurlijke dierenspeciaalzaak Avonturia - de Vogelkelder. Foto Peter van Oosterhout.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl