Provincie Noord-Holland

Wie wint dé droombaan in nieuw toprestaurant?

10 december 2009 - Nieuwsartikel

SBS 6 start in het nieuwe jaar met het nieuwe tv-programma Binnenkort Geopend. Hierin hebben topkok Ben van Beurten en de Helderse horecamagnaat Tom van den Berg als doel hét meest prestigieuze restaurant van Noord-Holland te openen.

De realisatie van het restaurant gaat gepaard met de zoektocht naar de ultieme chef. Binnenkort Geopend is vanaf 9 januari om 18.00 uur te zien bij SBS 6.

In het programma Binnenkort Geopend hebben de ambitieuze chef-kok Ben van Beurten (bekend als chef van Jamie Olivers restaurant Fifteen) en flamboyante clubeigenaar Tom van den Berg samen een droom: het realiseren van een uniek restaurant op de oude Rijkswerf in Den Helder. Het restaurant biedt plaats aan 200 gasten en is voorzien van verschillende bars, drie keukens en een grote dansvloer. Van de zeven geselecteerde chefs blijft uiteindelijk de beste over. In nog geen drie maanden tijd dient de chef te zijn gevonden én de verbouwing klaar te zijn van het historische werfpand dat wordt omgetoverd tot het mooiste restaurant van Noord-Holland.
Chef-kok Ben van Beurten Chef-kok Ben van Beurten

In de eerste aflevering verzamelen chef-kok Ben van Beurten en de zeven geselecteerde chefs zich op de kade langs de vissershaven van Den Helder. De groep wordt die dag benoemd tot bemanning van de viskotter âDe Volhardingâ. De deelnemers moeten op open zee onder andere vis binnenhalen, vis schoonmaken en het dek schrobben. De beste uit de groep mag als eerste een vis kiezen uit de dagvangst. Dit heeft gevolgen voor de individuele kookopdracht. Met de mooiste vis kun je immers echt laten zien wat je waard bent als chef. Aan het einde van de aflevering zal blijken hoe het binnen de groep zit met de teamspirit, het leiderschap en het doorzettingsvermogen.

Binnenkort Geopend is een productie van I Care Producties en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, gemeente Den Helder, A.Tuin Den Helder BV en Zeestad.

---