Provincie Noord-Holland

Binnenkort Geopend zet Den Helder op de kaart

10 december 2009 - Nieuwsartikel

Topkop Ben van Beurten en horecaondernemer Tom van den Berg delen een droom: het realiseren van een uniek restaurant op de oude Rijkswerf in Den Helder.

Het televisieprogramma Binnenkort Geopend (mede mogelijk gemaakt door de provincie) volgt de twee terwijl ze die droom proberen te verwezenlijken.

De realisatie van het restaurant gaat gepaard met de zoektocht naar de ultieme chef. Binnenkort Geopend is vanaf 9 januari om 18.00 uur te zien bij SBS 6.

Binnenkort Geopend wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, gemeente Den Helder, A. Tuin Den Helder BV en Zeestad. Producent van het programma is I Care Producties. De provincie draagt het project een warm hart toe, omdat het realisatie van een nieuwe, omvangrijke horecagelegenheid een impuls kan geven aan de economie van Den Helder. Ander belangrijk argument voor de provincie om aan het project mee te doen is dat een deel van de personeelsleden van het nieuwe restaurant afkomstig is uit een leerwerktraject voor jongeren die om uiteenlopende redenen geen ânormaleâ opleiding volgen.
Chef-kok Ben van Beurten Chef-kok Ben van Beurten

Over het programma
In Binnenkort Geopend is de kijker getuige van de zoektocht naar de chef-kok voor het nieuwe restaurant. Van zeven geselecteerde chefs blijft uiteindelijk de beste over. Deze zoektocht duurt krap drie maanden. In die tijd moet ook de verbouwing van het historische werfpand worden uitgevoerd. Andere personeelsleden zijn deels afkomstig uit een leerwerktraject.

In de eerste aflevering verzamelen Van Beurten en de zeven geselecteerde chefs zich op de kade langs de vissershaven van Den Helder. De groep wordt die dag benoemd tot bemanning van de viskotter âDe Volhardingâ. De deelnemers moeten op open zee onder andere vis binnenhalen, vis schoonmaken en het dek schrobben. De beste uit de groep mag als eerste een vis kiezen uit de dagvangst. Dit heeft gevolgen voor de individuele kookopdracht. Met de mooiste vis kun je immers echt laten zien wat je waard bent als chef. Aan het einde van de aflevering zal blijken hoe het binnen de groep zit met de teamspirit, het leiderschap en het doorzettingsvermogen.
---