Gemeente Vlaardingen


Nieuwjaarsreceptie: Jong Vlaardingen Bruist!

24 december 2009

Het college van burgemeester en wethouders nodigt alle Vlaardingse inwoners, bedrijven en instellingen uit voor de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op zaterdag 9 januari 2010 van 16.00 tot 19.00 uur in het stadhuis aan de Markt. Het thema dit jaar is 'Jong Vlaardingen Bruist!'

logo nieuwjaar

U kunt zich laten inspireren en informeren door en over de Vlaardingse jeugd- en jongerenverenigingen en organisaties die zich inzetten voor jongeren. Naast de informatiemarkt vindt u ook genoeg entertainment in het gehele Stadhuis. Zo laat de Kroepoekfabriek zien wat zij in huis heeft aan jong talent. De leden van Circusschool Hannes & Co vertonen hun kunsten. In de Burgerzaal kunnen de jongeren meedoen met verschillende activiteiten.

Het programma kunt u hier bekijken.

Wie vindt u op de informatiemarkt?

* Jeugdbrandweer Vlaardingen
De jeugdbrandweer van Vlaardingen is één van de oudste jeugdbrandweerkorpsen van Nederland.
Maar liefst 24 Vlaardingse jongeren zijn lid van de jeugdbrandweer. En de meeste brandweermannen en vrouwen van het volwassen korps zijn hun carrière begonnen bij de jeugdbrandweer. Bij jeugdbrandweer zitten jongeren van 12 tot 18 jaar en tijdens de nieuwjaarsreceptie laten zij je zien wat zij allemaal doen.
* Het Bureau Welzijnsprojecten
Het Bureau Welzijnsprojecten is een organisatie voor lokaal welzijnswerk gevestigd in Vlaardingen. De organisatie biedt ondersteuning aan individuen en groepen met als doel zelfstandig en volwaardig aan de samenleving te kunnen deelnemen. Gebruikmakend van eigen mogelijkheden en met respect voor en rekening houdend met elkaar. Het Bureau Welzijnsprojecten heeft in het bijzonder aandacht voor de jeugd.

* Stadsbibliotheek Vlaardingen
Bij de stadsbibliotheek Vlaardingen kunnen jongeren voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Sinds kort heeft de bibliotheek twee spelcomputers waar jongeren gratis spelletjes kunnen spelen. Ook zijn er twee speciale pleinen ingericht, het for you-plein voor de jeugd en het jongerenplein voor de wat oudere jeugd. Op de nieuwjaarsreceptie is er een speciale loungehoek waar alles is gericht op jongeren.
* Scouting Vlaardingen
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Er zijn in Nederland 1100 Scoutinggroepen. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale themas. Het jaar 2010 staat in het teken van het 100-jarig bestaan van Scouting Nederland.

* Stichting Sjaak Foundation
De Sjaak Foundation wil graag net dat laatste duwtje in de rug zijn voor wat voor velen heel gewoon lijkt maar voor sommigen heel ver weg is, mogelijk te maken. Zo organiseert de Sjaak Foundation bijvoorbeeld de Dag zonder drempels op het Zomerterras, pannenkoekdiners voor gehandicapten en de schilderkraam op de kerstmarkt voor kinderen.

* Vele Vlaardingers Eén Huis
Vele Vlaardingers Eén Huis werkt met vele anderen in Vlaardingen aan een goede verstandhouding tussen bewoners met een verschillende culturele en godsdienstige achtergrond. Ook voor jongeren en kinderen wordt veel georganiseerd. Bezoeken en gastlessen bij speciale tentoonstellingen, aparte tafels voor jongeren bij de Dag van de Dialoog, een Sinterklaas- en kerstfeest en voor 2010 staan speciale sportevenementen geprogrammeerd.
* Stichting Meervoud en Stichting Kinderopvang Vlaardingen De Stichting Meervoud beheert 19 scholen voor (speciaal) basisonderwijs in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Stichting Kinderopvang Vlaardingen (SKV) draagt al meer dan 30 jaar zorg voor de professionele opvang, ontwikkelingsondersteuning en opvoeding van kinderen van 0 tot 13 jaar. Zowel Stichting Meervoud en SKV willen een veilige en uitdagende omgeving voor de kinderen creëren. Als een kind zich veilig en prettig voelt kan het groeien en bloeien en zijn identiteit ontwikkelen.

* Centrum voor Jeugd en Gezin
Het CJG wordt het centrale punt voor alle vragen over opvoeding en opgroeien. Voor ouders/verzorgers, voor jongeren zelf en voor professionals. Je kunt er terecht voor advies, begeleiding en hulp, vanaf het begin van de zwangerschap tot aan het moment dat een kind volwassen is. Het CJG opent haar deuren in februari 2010 maar is nu al op de nieuwjaarsreceptie te vinden.
* Sportservice Bureau Gemeente Vlaardingen Bij de kraam van het Sportservicebureau kun je terecht voor alle vragen op het gebied van sport in Vlaardingen. Ook kun je informatie krijgen over het schoolsportprogramma, diverse sportinstuiven, de uitleen van sportmateriaal via de Sport-o-theek, verhuur van sportaccommodaties zoals gymnastiekzalen, het Nationaal plan Sport en Bewegen, Combinatiefuncties en informatie over de in Vlaardingen gevestigde sportverenigingen.

* Circusschool Hannes & Co.
Een circusschool voor kinderen uit Vlaardingen en omgeving. De kinderen leren de basis van veel verschillende circustechnieken, vaardigheden en leren die kunstjes te presenteren. Centraal staat hierbij het plezier. De leden van circusschool Hannes & Co laten tijdens de nieuwjaarsreceptie verschillende kunstjes zien. Ook kun je informatie krijgen bij de kraam van de circusschool.
* CJV Vlaardingen
Het Jeugd- en Jongerenwerk CJV organiseert activiteiten voor kinderen en jongeren. Zo heeft het CJV o.a. kinderclubs, kinderdiscos en chill-avonden voor jongeren. Ook gaan zij ieder jaar op kamp. In de Burgerzaal van het Stadhuis biedt het CJV tijdens de nieuwjaarsreceptie verschillende activiteiten aan.
* Kroepoekfabriek
De Kroepoekfabriek wordt eind 2010 hét Jongeren Cultuur Podium in Vlaardingen. Met optredens van landelijk bekende bands, djs, opkomend lokaal en regionaal talent. Rock, pop, punk, hiphop, theater, techno, jazz, latin, funk. Cursussen op het gebied van licht en geluid. Alles komt voorbij. Ook tijdens de nieuwjaarsreceptie.

* Bouman GGZ
Met ruim 975 medewerkers in dienst is Bouman GGZ de grootste GGZ-instelling die zich specifiek richt op verslavingspsychiatrie. Naast behandeling van mensen met een verslavingsprobleem, richten we ons ook op het voorkomen van schade door drugsgebruik of overmatig alcoholgebruik. Jongeren vormen hierbij een heel belangrijke doelgroep.