Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 6 januari 2010

Opening P+R terrein AZ Stadion (P7) Alkmaar

Op zaterdag 9 januari opent wethouder Nico Alsemgeest het nieuwe P+R terrein op het parkeerterrein van AZ (P7). Hij reikt om 10.00 uur een cheque uit voor een rondleiding in het AZ Stadion. De eerste bezoeker die om 10.00 uur de auto parkeert op het P+R terrein kan met een groep van 15 personen het stadion bezoeken.

Vanaf dit nieuwe P+R terrein vertrekt op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur elk half uur een gratis buspendel naar het centrum van Alkmaar. Het terrein is een goed alternatief voor het parkeerterrein Schelphoek, dat sinds 1 januari jl. gesloten is in verband met de nieuwbouw aan de Schelphoek.

Kopje koffie

Naast de mogelijkheid van een gratis rondleiding bij AZ, krijgt u op zaterdag 9 januari bij de kaartjesautomaat tussen 10.00 en 14.00 uur een waardebon, waarmee u een kopje koffie of thee kunt drinken in de Alkmaarse binnenstad. Voor de kinderen is er een beker chocolademelk. Ook op het P+R terrein Oudorp (Keesomstraat, zijstraat van de Edisonweg) en Bergermeer (Robonsbosweg, naast camping Alkmaar) krijgt u een waardebon voor een gratis kopje koffie. De deelnemende bedrijven zijn café/restaurant De Studio (Canadaplein), de cafés op het Waagplein en AC de Boer op het Houttil.

Bereikbaarheid

De P+R terreinen Oudorp en Bergermeer zijn al langer open. Parkeren op deze P+R terreinen is niet alleen zeer voordelig, maar ook buitengewoon praktisch. Zo stopt er elke acht minuten een bus naar het centrum.

De P+R terreinen vergroten de bereikbaarheid van Alkmaar. Zeker op de piektijden, zaterdagmiddag en donderdagavond, wanneer veel mensen gebruik maken van de parkeergarages, zijn de P+R terreinen een prima alternatief. Parkeren op deze P+R terreinen is tot 1 oktober 2010 gratis. Tot 1 februari krijgt u een gratis busticket op zaterdag, daarna krijgt u zeven dagen per week een gratis busticket.

Gratis met de bus

Tot en met 25 september 2010 is het busvervoer in Alkmaar op zaterdag tot 18.30 uur gratis.

Nico Alsemgeest, wethouder Verkeer en Vervoer: "de P+R terreinen en het gratis busvervoer op zaterdag is een belangrijke stap om de duurzame bereikbaarheid van de historische binnenstad te bevorderen. Ook al is er voldoende parkeergelegenheid in de garages rond het historische centrum, voor een dagje winkelen is het gunstiger om gebruik te maken van openbaar vervoer of van gratis P+R terreinen. De bus stopt voor het terrein en brengt je in een mum van tijd in het centrum. Vooral voor mensen van buiten de stad is dit een uitkomst!"