Gemeente Gennep


Persberichten

Gennep lanceert ideeënwedstrijd tijdens Vitaal Gennep Café Onder de noemer iD Trofee Gennep lanceert de gemeente Gennep op 9 januari een ideeënwedstrijd. Met deze wedstrijd wil de gemeente inwoners, verenigingen en organisaties uitdagen om werk te maken van hun ideeën om van Gennep een Vitale stad te maken. De beste ideeën worden uitgevoerd. Zaterdag 9 januari om 19.30 uur is de feestelijke aftrap, om 19.30 uur in Pica Mare. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Veel Gennepenaren voelen zich sterk betrokken bij hun woonplaats en willen graag meedenken of zelfs investeren in hun eigen leefomgeving. In de praktijk blijkt dat juist door het ondersteunen van lokale initiatieven veel kan worden bereikt. Daarom organiseert de gemeente de ideeënwedstrijd. De beste ideeën worden gerealiseerd.

Inwoners kiezen winnaar
De iD Trofee Gennep duurt heel 2010 en is onderverdeeld in drie rondes. Bij elke ronde hoort een ander thema waarvoor ideeën ingediend kunnen worden:

* Eerste ronde: een Levendig Centrum (start in januari);
* Tweede ronde: Kunst en cultuur in het groen (start in april);
* Derde ronde: Sociaal Vitaal (start in juni).

Per ronde selecteert een jury van Gennepenaren (geen medewerkers en bestuurders van de gemeente) maximaal twee ideeën die meedingen naar de hoofdprijs, een projectbudget van maximaal EUR 25.000,-. Deze ideeën krijgen in aanloop naar de finale een budget van EUR 1.500,- voor promotie en verdere uitwerking. Inwoners van Gennep bepalen uiteindelijk de winnaar door te stemmen via sms en internet. Daarnaast kent de jury tijdens iedere ronde een rondeprijs van EUR 2.500 toe aan een goed idee dat op korte termijn is te realiseren.

Deelnemers kunnen hun ideeën indienen via
http://www.idtrofeegennep.nl/. Op deze website staat bovendien uitleg over de wedstrijd, de spelregels en er staat een aantal voorbeeldideeën op.

Vitaal Gennep Café
Elke nieuwe wedstrijdronde gaat van start met een Vitaal Gennep Café. Het eerste Vitaal Gennep Café vindt plaats op 9 januari a.s. in de zaal Pica Mare aan de Picardie. De avond staat onder leiding van Vincent Ronnes (Boxgala Boxmeer) en wordt opgeluisterd met live-muziek van `The Real Thing' (met Ruud de Grood, toetsenist van Frank Boeijen). Sprekers zijn Paul Terpstra van Speelstraat de Brink in Ottersum en Theo Heiltjes van de Kuukse Elfkroegetocht. De toegang voor deze avond is gratis en iedereen is welkom.