Ingezonden persbericht

Zaterdag 9 januari 2010 in de Zevende Hemel: Van Agt over Palestina

Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 9 januari 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Journalist Asis Aynan neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Van Agt over Palestina
Oud-premier Dries van Agt is inmiddels een graag geziene gast binnen pro-Palestijnse kringen. Met name sinds het verschijnen van zijn lijvige Schreeuw om Recht eind 2009, is het standpunt van Van Agt over het Israëlisch -Palestijns conflict ondubbelzinnig duidelijk geworden. Dat hem dit bepaald niet altijd in dank wordt afgenomen, laat zich raden. Toch wist hij voor zijn onlangs opgerichte Rights Forum
klik hier voor de website, (een stichting die zich inzet voor een rechtvaardig Midden-Oostenbeleid) een imposante kring van medestanders bijeen te brengen.

Met Dries van Agt gaan we uitgebreid in op de reacties die zijn boek en zijn Rights Forum teweeg brachten, wordt er teruggeblikt op de Gaza-oorlog van een jaar geleden en bekijken we de stand van zaken nu Mahmood Abbas precies vijf jaar aan de macht is binnen de Palestijnse Autoriteit.

Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze en entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.