Gemeente Tilburg

Gemeentelijke Onderscheiding

Gouden speld van de gemeente Tilburg voor de heer P.J.F.M. (Peter) Smulders bij zijn 40-jarig jubileum als artiest, met name als zanger van het Nederlandstalige lied
E M B A R G O TOT ZATERDAG 9 JANUARI 2010 - 22.00 UUR

Naam P.J.F.M. (Peter) Smulders
soort onderscheiding gouden speld van de gemeente Tilburg uitreiking door drs. J. Hamming, locoburgemeester van Tilburg plaats/ tijd bij gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als artiest, met name als zanger van het Nederlandstalige lied tijdens de presentatie van een nieuwe cd op zaterdag 9 januari 2010 om 22.00 uur in café Slagroom, Piusplein 6a te Tilburg.

Bijzonderheden:
Peter Smulders is in de regio - maar ook daarbuiten - bekend als zanger van het Nederlandstalige lied. Dit jaar viert hij zijn 40-jarig jubileum als artiest. Zijn carrière begon bij de band 'The All Stars' uit Baarle-Nassau. Later was hij lid van de bands 'Irma, Peter and The Hill Tops', 'Peter Veldor and The Rangers', 'Baskerville' en 'The Dynamic Rockers'. Als soloartiest trad hij op onder de naam 'Country Peter' en als 'Peter Smulders'. Sinds 1980 verschijnen regelmatig Nederlandstalige singles. Op lokaal en provinciaal niveau Peter Smulders treedt hij op diverse podia op. In Tilburg zijn zijn optredens niet weg te denken bij de grotere evenementen: het Festival van het Levenslied, de Tilburgse Kermis en Kleintje Hollands. Inmiddels trad Peter Smulders ook op in Australië, Spanje, Duitsland, België, Oostenrijk en Zweden. Vaak levert hij een belangeloze bijdrage voor het goede doel.
Op het gebied van de Nederlandstalige muziek is Peter Smulders een prima ambassadeur voor Tilburg. Met de gemeentelijke onderscheiding wordt de waardering van het gemeentebestuur voor zijn muzikale carrière tot uiting gebracht.