Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
6 januari 2010

Duizenden topatleten dit weekend in actie in Egmond aan Zee

Op zaterdag 9 januari doet RTV Noord-Holland verslag van de strandrace Pier- Egmond-Pier en op zondag 10 januari van de klassieker PWN Egmond Halve Marathon. Duizenden mountainbikers en hardlopers trotseren aankomend weekend de ijzige kou en wind in Egmond aan Zee. RTV Noord-Holland is live ter plaatse en zal met een helikopter, motor en quad ervoor zorgen dat beide evenementen spectaculair in beeld worden gebracht. Presentatrice Petra Dorrestijn zal bij de start en finish verschillende topatleten en recreanten interviewen en het commentaar voor beide uitzendingen is in handen van Edward Dekker.

12e strandrace Egmond-Pier-Egmond
De 36 km lange strandrace tussen Egmond aan Zee en de pier van IJmuiden geldt met ruim 3.600 deelnemers als de grootste strandrace in de Benelux. Naast de vele recreatieve moutainbikers nemen ieder jaar ook verschillende professionals deel, zoals het 23-jarige supertalent Robert Gesink, oud-olympisch kampioen Bart Brentjes en de winnaar van 2008 Sander Lormans. Daarnaast komen er ook een aantal Belgische toprenners.

38e PWN Egmond Halve Marathon 2010
De Egmond Halve Marathon staat onder de hardlopers bekend als dé klassieker. Het succes is voor een groot deel te danken aan het unieke afwisselende parcours dat bestaat uit het Noordzeestrand en het Noord-Hollandse Duinreservaat. Onder de 12.500 deelnemers lopen elk jaar weer tientallen Nederlandse en wereldtoppers mee voor de overwinning. De 24-jarige Michel Butter uit Beverwijk is Nederlands favoriet. Butter werd vorig jaar zeer knap tweede achter de Keniaan Wilson Kipsang. Bij de mannen zijn daarnaast ook Koen Raymaekers, Hugo van den Broek, Patrick Stitzinger, Sander Schutgens, Marco Gielen en Greg van Hest van de partij. Bij de vrouwen staan onder meer de toppers Ilse Pol, Merel de Knegt en Miranda Boonstra op de startlijst.

Een uitgebreide samenvatting van beide evenementen is op 9 en 10 januari 's avonds te zien op zowel televisie als via de livestream op internet. Tevens worden de uitzendingen herhaald, zodat veel mensen het spektakel kunnen bekijken.





Uitzendtijden Egmond-Pier-Egmond op RTV Noord-Holland:
· Zaterdag 9 januari:
Samenvatting in NH Sport: 17:30 - 18:00 uur Herhaling: 10 januari om 11:00, 13:00 en 15:00 en 17:15 uur

Uitzendtijden PWN Egmond Halve Marathon op RTV Noord-Holland:
· Zondag 10 januari:
Samenvatting in NH Sport: 18:15 - 19:00 uur Herhaling: 11 januari om 10:00, 12:00, 14:00 en 16:00 uur

De uitzending is mede mogelijk gemaakt door Le Champion en PWN.

Naast de bovenstaande edities, zijn er ook vele andere evenementen te volgen op RTV Noord-Holland. Voor meer informatie over onze programma's zie: http://www.rtvnh.nl/

Noot voor de redactie (