Ingezonden persbericht



---



Persbericht

08 januari 2010

Winterpret in Zuid-Limburg!
Veelzijdig Zuid-Limburg biedt voldoende mogelijkheden voor winterse activiteiten

Wanneer de winter in Zuid-Limburg zijn intrede doet en de natuur gaat rusten, ontwaakt in het diepe Zuiden de sfeervolste regio van Nederland. De authentieke Zuid-Limburgse dorpjes zijn bedekt onder een laagje sneeuw, romantisch en idyllisch tegelijk. Zuid-Limburg in de winter betekent intens genieten voor iedereen die van het goede Bourgondische leven houdt. De diversiteit aan attracties, activiteiten, evenementen, leuke uitjes en aanbiedingen zijn legio. Vooral nu er sneeuw ligt, zijn er zeer bijzondere mogelijkheden in Zuid-Limburg om te genieten van de sneeuw.

Rodelen bij SnowWorld in Landgraaf
Vanaf 9 januari kan iedereen rodelen bij SnowWorld in Landgraaf. Bezoekers kunnen kosteloos gebruik maken van 's werelds langste overdekte stoeltjeslift om de top van de, bijna 95 meter hoge, Wilhelminaberg te bereiken. Op de top van de berg kan de afdaling op een slee ingezet worden. Op deze manier kunnen zowel toeristen als inwoners, genieten van de mooiste én langste afdaling die per slee in Nederland te maken is. Daarnaast zal SnowWorld op beide dagen een outdoor demo met funparkobstakels organiseren. Op deze manier kunnen bezoekers kennis maken met het spectaculaire freestyle snowboarden en skiën. Het spectaculairst zal het "Rodeln by Night' zijn waarbij men de bijna twee kilometer lange rodelbaan kan afdalen in het donker. De rodelbaan zal tijdens de avonduren echter spectaculair verlicht zijn. Uiteraard kan iedereen zich opwarmen onder het genot van een warme chocolademelk met slagroom, of een lekker kopje glühwein.

Vijlen Winter Wonderland hét winterse bergdorpje van Nederland! Ook zo gek op de bergen: prachtige vergezichten, lange wandelingen, skiën, rodelen, lekker eten & drinken! Wie wil er nog naar de Alpen als u de beleving van de bergen zo dichtbij hebt? Vijlen is namelijk het winterse bergdorpje van Nederland! De evenementencommissie ter plekke heeft bij de Koel een speciale ijsbaan aangelegd. Door het Vijlenerbos kun je heerlijk langlaufen. Daarnaast is er tijdens deze prachtige vorstperiode bij Boscafe het Hijgend Hert op het normale zomerterras een ijsbaantje aangelegd. Volgens velen is dit het ijsbaantje met het mooiste uitzicht van Nederland. Je kijkt uit over zwaar besneeuwde dennen, in de weekeinden staan er vuurkorven. Er is sfeerverlichting en er is een buitenbarretje met warme chocomel en glühwein, Vergeet wel je schaatsen of je slee niet mee te nemen!

Ondernemers in Vaals in de startblokken voor Langlaufloipes als er voldoende sneeuw ligt! De ondernemers van het Drielandenpunt in Vaals gaan de langlaufroutes in ere herstellen. Komend weekend rukken zij, als er voldoende sneeuw ligt (25 cm), onmiddellijk uit met de aanwezige sneeuwscooters om uitgestrekte langlaufroutes uit te zetten. De bebording en de bijbehorende routekaarten voor de langlaufers liggen klaar, om te worden afgehaald. De ondernemers spelen met allerlei arrangementen in op de langlaufers. Alle activiteiten op het Drielandenpunt zijn in de winter dagelijks toegankelijk. De beide torens, dwalen in het Labyrint met glühwein als beloning, een culinair langlaufarrangement tussen de verschillende tavernes, restaurants en cafés. De routes kunnen worden afgehaald bij Restaurant De Bokkerijder, de Boudewijn toren en de Taverne De Grenssteen.

Skipiste in Valkenburg!
Een blauwe, rode én zwarte skipiste, jodelmuziek en een skilift. Oostenrijk? Nee! Hartje-Valkenburg. Vanaf zaterdag is het Kuurpark in Tiroler sferen. Het idee komt van Valkenburger Jan Aarts. Hij 'ontdekte' de sneeuwvlakte achter het casino toen hij daar met zijn kleinkinderen ging sleeën. Aarts maakt er nu, samen met zijn stichting 'Tien uur van Valkenburg' drie skipistes en twee sleebanen, inclusief warme dranken én een skilift. Valkenburgs eigen skibaan is vanaf zaterdag gratis toegankelijk. De opbrengst van de verkoop van koffie en soep gaan ook nog eens naar een weeshuis in Roemenië. Da's dus dubbel winterpret!

Nederland 3 meter hoger
Het hoogste punt van Nederland, de Vaalserberg, is in de winterperiode drie meter hoger dan normaal. Om een sleehelling te kunnen maken hebben de lokale ondernemers van het Drielandenpunt het terrein de afgelopen periode met 150 kuub zand laten ophogen tot 325,5 meter. Er kan dus door de overvloedige sneeuwval gesleed worden op de nieuwe baan. Een heerlijke plek om je met het hele gezin lekker uit te leven in de sneeuw!

Schaatsen in de Westelijke Mijnstreek!
In de gemeente Sittard-Geleen zijn maar liefst drie ijsbanen klaar voor gebruik. De roeivijver in Sittard, de grachten van het Kasteelpark Born en de Driepoel in Geleen hoopt op voldoende ijscentimeters de komende dagen, waardoor ze vele ijsliefhebbers kunnen ontvangen. Donderdag 7 en vrijdag 8 januari worden er door de gemeente Stein twee schaatsbanen geprepareerd: twee tennisbanen van T.C. Stein (Stadhouderslaan Stein) en de parkeerplaats van S.V. Haslou (Mergelakker Elsloo). Ook hier kan afhankelijk van het weer vanaf aanstaande zaterdag 9 januari geschaatst worden. De gemeente Beek is begin deze week gestart met het "opspuiten" van een schaatsbaan op het terrein naast sporthal De Haamen. Vanaf heden kan er geschaatst worden op dit terrein.

Winterse activiteiten VVV Zuid-Limburg
Ook VVV Zuid-Limburg organiseert in de winter een aantal ludieke activiteiten, zoals de stamppot wandeling, een winterwandeling door de Schinveldse bossen of een huifkartocht door het winterse landschap. Voor meer informatie omtrent de genoemde activiteiten kan contact opgenomen worden met VVV Zuid-Limburg, via de website www.vvvzuidlimburg.nl, email: info@vvvzuidlimburg.nl of 0900-555 9798.

***