Gemeente IJsselstein


IJsselstein eert Puck Triesscheijn

Datum: vrijdag 8 januari 2010

Op het neiuwjaarsfeest werd mw. Puck Triesscheijn verrast met het waarderingssymbool van de stad IJsselstein: 'Fulco de Minstreel'.
Mevrouw Triesscheijn ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Van den Brink. Het gemeentebestuur dankt mevrouw Triesscheijn hiermee voor haar onbaatzuchtige inzet voor het vrijwilligerswerk in de stad.
Mevrouw Triesscheijn zet zich met hart en ziel - en bijna fulltime - in voor het vrijwilligerswerk.
Zij is verweven met haar goede doelen. Altijd promoot zij activiteiten en probeert nieuwe bronnen aan te boren en contacten te leggen. En alles als vrijwilliger, met geen ander doel het anderen naar de zin te maken en iets goeds voor het algemeen belang te doen. Mevrouw Triesscheijn is betrokken bij de Vrijwilligerscentrale IJsselstein, de organisatie van Make A Difference Day, de IJsselsteinse Beursvloer, Stichting IJsselstein Betrokken en Stichting Hospice IJsselstein.
Op het nieuwjaarsfeest 2009 introduceerde de gemeente IJsselstein de nieuwe traditie elk jaar op het nieuwjaarsfeest een inwoner in het zonnetje te zetten die het écht verdient. Zij spreekt hiermee haar trots uit naar inwoners die bereid zijn een stapje extra te doen. Mensen die zich inzetten voor medeburgers, verenigingen, organisaties en instellingen, kortom voor de IJsselsteinse samenleving. Ere wie ere toekomt en iedereen mag het horen en zien. Het nieuwjaarsfeest is een feestelijk moment om jaarlijks het waarderingssymbool van de stad IJsselstein, Fulco de Minstreel uit te reiken.