Politie Groningen

Zaterdag 9 januari 2010

Provincie Groningen, 09-01-2010

Groningen: politie pakt straatrovers op heterdaad

De politie heeft vrijdagnacht in een café in de Astraat in Groningen twee Stadjers van 23 en 27 jaar aangehouden voor straatroof. Een 22-jarige man uit Groningen werd plotseling op de Vismarkt door één van de verdachten geslagen en geschopt. Uiteindelijk werd zijn mobiele telefoon afgepakt, waarna beide mannen er vandoor gingen. Met behulp van een getuige werd de politie gebeld. Zij zetten de achtervolging in en zagen dat het duo het café in de Astraat binnengingen. Politieagenten troffen beide verdachten in het pand aan. De oudste van de twee was naar het toilet gevlucht. Daar werd hij aangetroffen en ingerekend. Even later werd de mobiele telefoon van het slachtoffer in het café aangetroffen. Beide verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij worden vandaag gehoord. Van het slachtoffer en de getuige heeft de politie al een verklaring opgenomen. Het Roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Groningen: man op straat beroofd

Een 49-jarige man uit de gemeente Zuidhorn is vrijdagnacht op de Godekenheerd in Groningen beroofd. Hij werd plotseling met een hard voorwerp van achteren op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer viel door de klap op de grond. Onder bedreiging van een scherp voorwerp moest de man een onbekend geldbedrag afgeven. De straatrover ging er samen met een tweede man vandoor. Van het slachtoffer wordt een aangifte opgenomen. De straatrover(s) ging(en) er na de roof vandoor. Het Roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Stadskanaal: beginnende bestuurder moet rijbewijs inleveren

De politie heeft vrijdagnacht in de Hoofdstraat een 22-jarige man uit Ter Apelkanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. De Ter Apelkanaler bleek een beginnende bestuurder te zijn. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden voor inbraak

De politie heeft vrijdagnacht in een steegje op de Oosterkade in Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De Stadjer werd door een bewoner bij zijn schuurtje aangetroffen. Een hekwerk voor zijn schuurtje bleek al te zijn geforceerd. Hierop werd de verdachte door de bewoner overmeesterd en overgedragen aan politieagenten. De 19-jarige werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Hoogezandster na geweld aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht in een horecagelegenheid op de Grote Markt een 21-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor mishandeling. Een 28-jarige man uit Meppel was door de verdachte geslagen. Twee vrouwen (22 en 23), beiden uit de stad, probeerden de mannen uit elkaar te houden. De 22-jarige vrouw kreeg vervolgens een klap in haar gezicht. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord.

Groningen: Stadjer aangehouden voor geven kopstoot

De politie heeft vrijdagnacht in een horecagelegenheid op de Grote Markt een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Een 24-jarige man, ook uit de stad, kreeg van zijn drie jaar jongere plaatsgenoot een kopstoot. Het slachtoffer werd voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord.

Marum: aanrijding met mogelijk drank

De politie heeft vrijdagnacht op de autosnelweg A7 bij Marum een 25-jarige man uit Drachten aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte was met zijn auto achterop een vrachtauto, bestuurd door een 58-jarige man uit de gemeente Dongeradeel, gereden. De verdachte werd bij zijn beschadigde auto op de snelweg aangetroffen. De vrachtwagenchauffeur had de aanrijding niet gemerkt. Hij meldde zich later bij de politie voor de afhandeling van de aanrijding. Een blaastest wees uit dat de 25-jarige Fries vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Hij kreeg echter buikklachten, waarna hij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De uitslag van de bloedproef moet uitwijzen of de man onder invloed heeft gereden.

Groningen: automobilist met stopbordtransparant aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht in de Multatulistraat in Groningen een 27-jarige man uit Almere aangehouden voor heling. Politieagenten waren vlak daarvoor aangesproken door een groepje personen. Zij vertelden dat zij zojuist waren geconfronteerd met de inzittenden van een personenauto, die een stopbordtransparant van de politie bij zich hadden. De transparant had de tekst Stop politie weergegeven, terwijl de inzittenden zich voordeden als politieagenten. Hierop zetten de echte dienders de achtervolging in. De betreffende auto werd op de Verlengde Hereweg gesignaleerd. In de Multatulistraat parkeerde de bestuurder zijn auto. De bijrijder bleek al gevolgen te zijn. De dienders troffen op de hoedenplank van de auto het stopbordtransparant aan, die exact overeenkomt met het politietransparant. De verdachte weigerde mee te werken aan het onderzoek. Hij werd aangehouden en ingesloten in een cel. Het transparant werd in beslag genomen. De verdachte wordt vandaag nader gehoord.

Groningen: rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagavond op de Paterswoldseweg in Groningen een 67-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd tijdens een alcoholcontrole gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht met een rijverbod van vier uren op zak het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.