Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 09-01-2010

Drie aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er drie aanhoudingen verricht in het uitgaanscentrum, waarvan twee voor belediging. Een verdachte kon zich niet identificeren. Deze man was aan het
wildplassen en werd door agenten aangesproken. Hij had geen
identiteitsbewijs bij zich. De 27-jarige man uit Tilburg is
aangehouden, maar was te dronken om een verklaring af te leggen. Alle verdachten zijn met een bekeuring in vrijheid gesteld.
Ook zijn er vijf bekeuringen uitgereikt, waarvan twee voor
wildplassen, twee voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en een voor openbare dronkenschap.

Man aangehouden voor poging inbraak

TILBURG: Zaterdag kreeg de politie om 00.15 uur melding van een bewoner van de Dr. Nolensstraat. De bewoner meldde getuige te zijn geweest van een poging tot inbraak in het gebouw. Bij aankomst bleek een onbekende man te hebben geprobeerd de woning binnen te komen. De bewoner van het gebouw, waar meerdere mensen wonen, verklaarde dat dezelfde man dit de afgelopen weken al vaker had geprobeerd. Hij zou vaker met een smoesje proberen binnen te komen. De politie hield vlakbij het pand een 24-jarige man uit Rijen aan.
De verdachte verklaarde zaterdagochtend tijdens verhoor geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben en in verband met de kou ergens naar binnen te willen.

Man met mes aangehouden

TILBURG: De politie hield vrijdag om 23.30 uur een 27-jarige Tilburger aan voor verboden wapenbezit. De politie zag de man met het mes rondlopen en hield hem staande in de Hoefstraat. Bij het zien van de politie liet de man het mes na vorderingen niet vallen. Een van de agenten trok zijn vuurwapen en een hondengeleider kwam met zijn hond ter plaatse. Hierop liet de man het mes vallen en werd aangehouden. Hij had verwondingen aan zijn hand doordat hij, waarschijnlijk mede door zijn beschonken toestand, het scherpe gedeelte van het mes vast had gegrepen. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten.

Twee aanhoudingen na ongeval op parkeerplaats

TILBURG: Een 26-jarige Tilburger reed vrijdag rond 18.30 uur over een parkeerplaats aan het het Pater van den Elsenplein, toen er een auto tegen zijn voertuig aan reed. De bestuurder van het andere voertuig vertelde hem door te rijden en kwam wat agressief over. De bestuurder reed daarom door en bekeek een eindje verder de schade aan zijn voertuig. Er was duidelijk lakschade te zien en de man alarmeerde de politie. Deze nam aangifte op van de man en kon aan de hand van het kenteken een verdachte in zijn woning in Tilburg aanhouden. Het gaat om een 23-jarige Tilburger. De man is aangehouden en zijn auto is in beslag genomen. In de woning van de man werd in de huiskamer een vuurwapen aangetroffen. De luchtbuks is in beslag genomen voor onderzoek. Ook is een 21-jarige man aangehouden. Hij zou op het moment van het ongeval in de auto hebben gereden.

Twee aanhoudingen na openlijke geweldpleging

TILBURG: Een getuige meldde vrijdag om 16.45 uur een vechtpartij aan de Wandelboslaan. Volgens de melder ging het om een groep van ongeveer 20 jongeren. Bij aankomst van de politie bleken slechts enkele van de aanwezigen deel te hebben genomen aan de vechtpartij. Een 14-jarige jongen deed aangifte van mishandeling. Hij verklaarde bij een ruzie op de Wandelboslaan aanwezig te zijn geweest. Hij had zelf geen aandeel in de ruzie, die op dat moment nog met woorden beslecht werd, maar later had het verbale geweld had zich tegen hem gekeerd. Hierna was hij in het gezicht geslagen en op de grond gevallen. De jongen hield hieraan een dik ook en een gescheurde lip over en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.
De politie hield een 16-jarige Tilburger en een 17-jarige Tilburger aan voor openlijke geweldpleging. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden na bedreiging met broodmes

TILBURG: De politie werd vrijdagmiddag gealarmeerde door personeel van een instelling in de Fabriekstraat. Ze werden bedreigd door een bewoner van de instelling. Bij aankomst van de politie bleek dat de bewoner geld wilde opnemen, maar dat dit hem werd geweigerd. Hierop had hij een mes gepakt en de medewerkers bedreigd. Van hen is aangifte opgenomen. De man, een 35-jarige Tilburger, is aangehouden en in verzekering gesteld.

Man aan de voordeur bedreigd met vuurwapen

TILBURG: Een bewoner van de Griegstraat alarmeerde vrijdagavond rond 21.30 uur de politie nadat hij bedreigd was met een vuurwapen. De man verklaarde tegenover de politie dat de bel ging en hij een verdachte man in zwarte kleding bij de deur zag staan. Hij deed de deur niet open, maar vroeg wat de man kwam doen. Deze liep vervolgens weg. Hierna deed de 25-jarige man de deur open en zag een tweede man staan, die een vuurwapen in zijn hand had. De bewoner gooide direct de deur dicht en belde de politie. De mannen zijn vertrokken.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Reden voor de bedreiging is onbekend.

Politie neemt aangifte op van poging tot overval

TILBURG: Vrijdagmiddag meldde de eigenaresse van een winkel in de Heikestraat zich bij de politie. De vrouw was die middag rond 12.40 uur in de winkel aanwezig, toen ze iemand tegen de deur hoorde bonken. De deur was op dat moment gesloten en de vrouw liet de mannen die voor de deur stonden weten dat de winkel gesloten was. Hierop gingen ze door met op de deur bonken en vernielden met een stuk gereedschap een ruitje. Hierna gingen ze er vandoor. De vrouw belde enige tijd later de politie. Deze heeft aangifte opgenomen van poging tot overval.


Laatst gewijzigd 09-01-2010 13:52 | © Regio Midden en West Brabant |