Ingezonden persbericht


Beste persrelatie,

Aanstaande zaterdag vindt de vaandeluitreiking plaats aan buurtschap Veldstraat, de winnaar van bloemencorso Zundert 2009. De vaandeluitreiking is een prachtige traditie, de winnende buurt krijgt een erevaandel met daarop de beeltenis van hun wagen 'Rhino' (dat vaandel maken ze overigens zelf).

Het vaandel wordt overhandigd door burgemeester Poppe-de Loof. De overhandiging vindt a.s. zaterdag plaats om 20.00 uur bij de Schroef (CultuurCentrum Zundert). Ontvangst van de buurtschap (het 'warm welkom') is vanaf 19.30 uur. De buurtschappen wedijveren onderling om er elke keer weer een grotere en meer spectaculaire presentatie van te maken. Veldstraat heeft sinds 1970 niet meer gewonnen, dus dat belooft veel goeds. In de presentatie zit ook altijd een stuk historisch besef, corso-Zundert gaat zaterdag weer even voelen in wat voor rijke en lange traditie het eigenlijk staat.

Scheidend voorzitter Rene Bastiaansen neemt overigens deze zaterdag afscheid van de bouwers. Hier kunnen we ook nog wat speciaals verwachten.

En bovenal zijn het vaandelfeesten. Alle corsobouwers en alle buurtschappen zijn uitgenodigd, en zij plegen er met z'n allen een mooi corsofeest van te maken.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De entree is vrij, u mag er zo in.




Ingezonden persbericht