Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 09-01-2010

Twee aanhoudingen voor straatroof

ROOSENDAAL: Een 15-jarige jongen uit Roosendaal liep vrijdag rond 19.30 uur met twee vrienden over de Parklaan in de richting van de Brugstraat. Ter hoogte van de vijver liepen drie jongens hen tegemoet. Een van hen sprak de jongens aan en vroeg hen of hij een telefoon mocht gebruiken. Toen de 15-jarige jongen zijn telefoon te voorschijn haalde kreeg hij een duw en een klap in het gezicht. De jongen ging er vervolgens met de telefoon vandoor in de richting van de Waterstraat. De gedupeerde alarmeerde de politie. Deze hield twee verdachten aan in de Waterstraat. Deze werden door de jongen herkend als de degenen die hem hadden beroofd. De 17-jarige en 14-jarige verdachten uit
Roosendaal zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man moet nog 1500,- euro aan boetes betalen

MOERDIJK: De politie bekeurde vrijdagmiddag om 16.30 uur een
bestuurder op de A17 ter hoogte van Moerdijk. Bijrijder van de auto, een 52-jarige man uit Klundert, bleek nog voor ruim 1500,- boetes te hebben openstaan. De boetes waren opgelegd door de rechter en de vonnissen waren inmiddels onherroepelijk. De man is aangehouden en heeft de boetes betaald.

7 aanhoudingen na vondst wapens

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdag 7 verdachten aan voor
vuurwapenbezit. Eerder kreeg de politie informatie dat in
verschillende woningen in Roosendaal en een woning in Oud Gastel vermoedelijk vuurwapens aanwezig waren. Men besloot de 6 woningen te doorzoeken. Hierbij zijn 7 verdachten aangehouden, die op dat moment in de woningen aanwezig waren. Het gaat om 7 mannen in de leeftijd van 20 tot 26 jaar, waarvan 6 uit Roosendaal en 1 uit Oud Gastel. In de woningen werden meerdere wapens aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Bij enkele wapens gaat het om vuurwapens. Vermoedelijk gaat het bij de rest om nepwapens. De wapens zijn in beslag genomen voor onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek naar hun aandeel in het wapenbezit.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-01-2010 13:44 | © Regio Midden en West Brabant |