Gemeente Hoorn

Vanaf zaterdag 2 januari vóór 24.00 uur uit in West-Friesland

In de nacht van zaterdag 2 januari op zondag 3 januari moet iedereen die in West-Friesland uit wil gaan, vóór 24.00 uur binnen zijn. Dit is de eerste dag waarop de nieuwe maatregel ingaat. Alle cafés, bars en discotheken in West-Friesland mogen op vrijdagavond en zaterdagavond na middernacht geen nieuwe bezoekers meer toelaten. Bezoekers die dan binnen zijn kunnen blijven tot sluitingstijd.

Kom eerder tot leven
Sinds half december wordt het publiek in West-Friesland over de nieuwe toegangstijden geïnformeerd via posters, reclameborden, busreclame, advertenties, kaarten, Hyves en de website www.komeerdertotleven.nl. Dit gebeurt met de slogan: Nachtdieren van West-Friesland - Kom eerder tot leven.

Controle
Horecagelegenheden in heel West-Friesland kunnen vanaf zaterdag 2 januari 24.00 uur controle verwachten. De straffen bij overtreding van de regels kunnen nu nog van gemeente tot gemeente verschillen. Naar verwachting zijn er in februari overal in de regio dezelfde regels voor de overtreding van toegangs- en sluitingstijden. Laatste wijziging van deze pagina: 30 december 2009