Ingezonden persbericht


woensdag 25 november 2009
Arend Jan Boekestijn wordt columnist bij Elsevier

Amsterdam, 25 november 2009 - Arend Jan Boekestijn begint in 2010 als columnist van het weekblad Elsevier. Hij zal schrijven over buitenlands beleid, defensie-aangelegenheden en ontwikkelingssamenwerking.

Zijn eerste bijdrage verschijnt in het nummer van 9 januari 2010. De buitenlandcolumn van Elsevier is vrijgekomen doordat Boekestijns voorganger Derk Jan Eppink in juli van dit jaar is gekozen in het Europees Parlement.

Diens voorganger prof.dr. Bart Tromp is in de zomer van 2007 plotseling overleden.

Koningin
Boekestijn (1959) moest eerder deze maand zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer neerleggen nadat hij tegen de afspraken in aan RTL Nieuws mededelingen had gedaan over uitlatingen van de koningin tijdens een bezoek van een Kamerdelegatie.

Voor zijn lidmaatschap van de VVD-fractie in de Tweede Kamer (2006-2009) was Boekestijn wetenschappelijk medewerker en docent geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier, is blij met de komst van Boekestijn. 'Ik zie uit naar zijn bijdragen. Boekestijn heeft kennis van zaken, durft in discussies alleen te staan en houdt zich niet aan gevestigde meningen.'