Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Salon Parkstad: de kunstenaar vertelt, film en debat

In de eerste editie van de tentoonstelling Salon Parkstad 2009/2010 wordt werk getoond van professionele kunstenaars die in Parkstad wonen of werken, of die een binding hebben met Parkstad. Aanvullend op de tentoonstelling organiseert Salon Parkstad een bijzonder programma.

Op zaterdag 9 januari komen de deelnemende kunstenaars langs in SCHUNCK*. Zij zijn dan in de tentoonstelling aanwezig om hun werk toe te lichten en vragen van bezoekers over hun werk te beantwoorden. Ook wordt er die dag de film 'Heerlen: Under Construction' getoond van kunstenaar en filmmaker Michael Kolenbrander. Hij zal daarbij een toelichting geven op zijn film. De film start om 14.30 uur in de filmzaal van SCHUNCK, de toegang is gratis. Vanaf 15.00 uur zijn de kunstenaars in de tentoonstelling aanwezig om over hun werk te vertellen.

Op zondag 10 januari is in het SCHUNCK* Café het Salon Parkstad debat te bezoeken, over de 'State of the Art' in Parkstad. Het debat wordt geleid door Hans Op de Coul en Ine Sijben, aan tafel schuiven aan: Jean Boumans (Huis voor de Kunsten Limburg), Josje van Dongen (YART), Stijn Huijts (Directeur SCHUNCK*), Hans Keuls (kunstenaar/Salon Parkstad). Het debat start om 15.00 uur en is vrij toegankelijk. Om 16.00 uur is er een muzikale afsluiting met 'Le Hot club de SCHUNCK*'.

Henk Fonville: kunst met muziek door het MaaString Quartet

Het oeuvre van heer en meester Henk Fonville is t/m 17 januari in SCHUNCK* te bezichtigen. Op donderdag 7 januari wordt er een speciale avond in het teken van Henk Fonville georganiseerd. Cees Snijder, verzamelaar van werk van Kees Verwey en Henk Fonville, zal een toelichting geven op het werk van Fonville. Daarna volgt een concert met strijkmuziek door het MaaString Quartet. Zij spelen de favoriete muziek van Henk Fonville: klassieke strijkmuziek, met werk van onder andere Haydn, Mozart en Stravinsky. Met Till Mengler (viool), Anna Mavrommatis (viool), Nadine Hilkens (viola) en Tomasz Lecyk (cello). Aanvang 19.30 uur, toegang gratis.

SCHUNCK* - Bongerd 18 - Heerlen

///////