Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 07-01-2010

HET KUNSTUUR VAN ZATERDAG 9 JANUARI 2010: EEN SPECIAL VAN '4 ART'

AVRO KunstUur is hét programma over beeldende kunst. Maar ook over bijvoorbeeld architectuur. Op zaterdag 9 januari, in de eerste aflevering van 2010, een special van '4 Art'.

Hans den Hertog bezoekt de tentoonstelling van Folkert de Jong in Groningen. Hij mag tussen de kunst lopen, op sokken weliswaar. Hans loopt langs en door de levensgrote, kleurrijke beelden die in een grote overzichtstentoonstelling zijn opgesteld. In deze special komen onder andere de kunstenaars Tjebbe Beekman, Christiaan Bastiaans, Ger van Elk en Joep van Lieshout aan bod. Eerder waren zij al in de KunstUren van 2009 te zien. In ieder onderdeel van deze special wordt vermeld waar het werk van de betreffende kunstenaar te zien is.

'4 Art' is een serie over hedendaagse kunst. In iedere aflevering staat het werk van een hedendaagse kunstenaar centraal, iedere week gepresenteerd door een kunstcriticus. In totaal zijn er vier critici: Bart Rutten (conservator Stedelijk Museum), Ann Demeester (directeur kunstencentrum De Appel), Valentijn Byvanck (directeur Nationaal Historisch Museum) en Hans den Hartog Jager (kunstcriticus en schrijver). Zij duiken in het oeuvre van een kunstenaar, bezoeken ateliers of tentoonstellingen en geven hun visie op het werk.

AVRO KunstUur, zaterdag 9 januari 2010 tussen 17.00 uur en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.