Ingezonden persbericht

Rotterdam, 9 januari 2010

Kick off spannendste Rotterdamse verkiezingen ooit

Bos: "Ons Rotterdam is niet het Rotterdam van Leefbaar Rotterdam"

Vanmiddag hebben lijsttrekker Dominic Schrijer en partijleider Wouter Bos de kick-off gegeven van wat de spannendste Rotterdamse verkiezingen ooit beloven te worden. Schrijer: "Op 3 maart maakt de kiezer uit of de stad linksaf of rechtsaf gaat. De PvdA staat voor een Rotterdam waar iedereen meetelt en meedoet." Partijleider Wouter Bos was in zijn toespraak duidelijk over de tweestrijd in Rotterdam: "Ons Rotterdam is niet het Rotterdam van Leefbaar Rotterdam."

Dominic Schrijer stelde in zijn toespraak drie belangrijke prioriteiten. Ten eerste gratis sport voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. Schrijer:"Iedereen telt mee, en wij willen onze kinderen de kans bieden de Olympische sporters van 2028 te worden." De tweede prioriteit is het opknappen van de vier lelijkste plekken van Rotterdam. De Rotterdamse burger kan zelf bepalen welke 4 plekken dit zijn. Schrijer:"We zijn zuinig op wat we opgebouwd hebben en kiezen eerder voor verbetering en renovatie dan voor sloop, maar wat ons betreft mag op zeker 4 plekken in de stad de boel flink opgeknapt worden." Tot slot stelt Schrijer 36.000 Rotterdammers aan de slag te willen helpen, door ze aan een baan te helpen of Nederlands te laten leren."Niemand mag in Rotterdam op de bank zitten zonder werk. We doen allemaal mee en we hebben iedereen keihard nodig!"

Partij van de Aanpak

Partijleider Wouter Bos sprak in zijn toespraak zijn trots uit over de successen van 4 jaar PvdA in het stadbestuur. Bos:"De PvdA is de Partij van de Aanpak. Een partij die van aanpakken weet en verantwoordelijkheid durft te nemen. Een paar voorbeelden: bijna 25.000 Rotterdammers zijn weer aan de slag, Rotterdam is veiliger geworden en er zijn ongekend veel woningen gebouwd en opgeknapt. Een prestatie van formaat."

Bos benadrukte het grote belang van deze verkiezingen voor Rotterdam: " Het is nu belangrijker dan ooit voor Rotterdammers om zich te realiseren dat ze een heldere keuze moeten maken. Wij kiezen niet voor een verdeelde stad, maar voor een stad waar we het samen doen. Met álle Rotterdammers. Voor een Rotterdam waar niet je afkomst maar je toekomst telt."

- Einde bericht -



Ingezonden persbericht