Rechtbank Utrecht


Strafzaak moord Dickenslaan gaat in januari verder

10 januari - De behandeling van de strafzaak tegen een 27-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit Rotterdam, die verdacht worden van de moord op een man aan de Dickenslaan in Utrecht in januari 2008 wordt op 12 januari voortgezet. Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag bepaald.

De twee mannen worden naast de moord ook verdacht van een aantal andere berovingen en afpersingen, onder meer in Eindhoven.

In oktober en november dit jaar werd de strafzaak al door drie andere rechters behandeld, maar die werden door de verdediging gewraakt. De wrakingskamer van de rechtbank wees dat verzoek toe. Dit betekent dat drie andere rechters de zaak nu opnieuw behandelen. Tijdens de zittingen in oktober eiste de officier van justitie levenslang tegen de 27-jarige verdachte. Tegen zijn medeverdachte werd 16 jaar gevangenisstraf geëist.

Al langer was bekend dat de politie in het vooronderzoek gesprekken die de verdachten voerden had opgenomen en afgeluisterd zonder schriftelijk bevel van de officier van justitie. De advocaten hebben de rechtbank donderdag verzocht om hierover een groot aantal getuigen te horen. De rechtbank beslist over die verzoeken op de zitting van 12 januari om 13.30 uur. Tijdens die zitting wordt ook bepaald wanneer de zaak verder wordt behandeld.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 10 december 2009 Naar boven