Gemeente Wassenaar

Op 10 januari a.s. luidt Muziekvereniging Excelsior weer het nieuwe jaar muzikaal in met het traditionele Nieuwjaarsconcert

in cultureel centrum de Warenar aan de Kerkstraat te Wassenaar Aanvang 14.00 uur.

Naast de bekende walsen wordt er onder genot van een oliebol en een glas champagne onder andere de Notenkrakersuite van Tchaikovski ten gehore gebracht. Het prachtige verhaal dat bij dit bijzondere werk hoort wordt verteld door Paul Smits en wordt compleet door een klassiek component van een nieuwjaarsconcert namelijk ballet! Daarnaast staat de hobo centraal wat geïllustreerd wordt met het spel van Soliste Anna Duinker. U zult o.a. een klassiek hoboconcert vol avontuurlijke variaties van Rimsky-Korsakov van haar horen.

Anna Duinker begon in 1998 aan haar studie bij Ali Groen aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar zij cum laude met onderscheiding voor muzikale persoonlijkheid slaagde. Anna was finalist op meerdere concoursen, zowel als solist als in kamermuziekverband. Zij werd toegelaten tot het fonds van de Jonge Meesters, een prestigieus fonds voor excellente jonge musici. Orkestervaring deed Anna onder meer op bij het Residentie Orkest, het Concertgebouw Kamer Orkest en het Nederlands Philharmonisch orkest.

Naast het samenspel met de prachtige hoboklanken van de soliste, speelt Excelsior ook werken van Sibelius en bekende walsen van Strauss! Kortom een heerlijk begin van 2010, viert u het met ons?

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.excelsiorwassenaar.nl of bij boekhandel De Kler in de langstraat.

Op 10 januari a.s. luidt Muziekvereniging Excelsior weer het nieuwe jaar muzikaal in met het traditionele Nieuwjaarsconcert Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl