KRO

KRO Reporter: Reconstructie van de ondergang van The Entertainment Group

Uitzenddatum: 10/01/2010

In de uitzending van KRO Reporter aanstaande zondag (21.50 uur, Nederland 2) een reconstructie van de ondergang van The Entertainment Group. Het bedrijf van Marco Borsato is afgelopen september ten onder gegaan. Aandeelhouders gaven toestemming voor tal van activiteiten die niets met de optredens van Borsato te maken hadden, en die zwaar verliesgevend bleken.

KRO Reporter sprak met bijna alle hoofdpersonen. In de uitzending leggen Eric Keyzer, Borsato's advocaat en oud-directeur en aandeelhouder Unico Glorie ook voor de camera verantwoording af. Verder komt curator Jan Padberg in beeld, de man die het onderzoek naar het wanbeleid leidt.

Uit de reconstructie blijkt dat Borsato als aandeelhouder met alle expansieplannen heeft ingestemd, inclusief de oprichting van een durfkapitalistisch dochterbedrijf. Toen hij zich realiseerde wat voor schade deze megalomane onderneming berokkende, was het al te laat.

Borsato hield het bedrijf nog even overeind door uit eigen portemonnee de geboekte licht- en geluidsmensen te betalen, maar toen zijn vriend en zakenpartner Guus Meeuwis hem niet meer kon helpen, viel het doek. Groter dan de financiële schade was de reputatieschade. Een menselijk drama was een feit.

Eric Keyzer, Borsato´s advocaat, concludeert:"Marco kijkt er naar terug als iets waar ie misschien wel met te weinig kritisch, misschien wel met te weinig kennis van zaken, aan mee heeft gedaan."

KRO Reporter, zondag 10 januari om 21.50 uur bij de KRO op Nederland 2.