Rijksvoorlichtingsdienst

Koningin aanwezig bij diner Trilateral Academic Centre for European Studies in Wenen

Hare Majesteit de Koningin is zondag 10 januari 2010 aanwezig bij een diner van het Trilateral Academic Centre for European Studies.

Het 'Trilateral Center for European Studies' is een samenwerkingsverband tussen het Interdisciplinary Center Herzliya in Israël, het Royal Institute for Inter-Faith Studies in Amman, Jordanië en de Palestijnse Al-Quds-Universiteit in Oost-Jeruzalem en wordt ondersteund door het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het centrum biedt Jordaanse, Israëlische en Palestijnse studenten gezamenlijk een leergang Europese Studies aan. Het doel van deze studie is hen meer te leren over de Europese Unie en tegelijkertijd contacten en wederzijds begrip op te bouwen. De studenten volgen gezamenlijk een studieprogramma aan de Heinrich Heine Universiteit in Düsseldorf.

Het diner vindt plaats om aandacht te vestigen op het idee achter dit studieconcept en het studiecentrum. Daarnaast biedt het diner de mogelijkheid de samenwerking tussen het Midden-Oosten en Europa en de omringende buurlanden in het Midden-Oosten op dit gebied uit te breiden. Spreker is onder andere Zijne Koninklijke Hoogheid Prins El Hassan bin Talal van Jordanië.