Watersportverbond - KNWV

Zondag NK IJssurfen op Strand Horst

vrijdag 8 januari 2010

Zondag 10 januari 2010 zal op het Wolderwijd bij Strand Horst het Nederlands Kampioenschap IJssurfen plaats vinden.

Beelden van NK 2009 - Foto Jasper van Overbeek Door het aanhoudende koude weer is, precies één jaar na de vorige editie,
het opnieuw mogelijk om een Nederlands Kampioenschap IJssurfen op Nederlands water te houden.

1996/1997
De laatste Nederlands Kampioenschappen daarvoor waren in 1996 in Almere en 1997 bij Bergen op Zoom, daarvoor hadden de IJssurfers ook tien jaar moeten wachten.

Strand Horst
Nadat vorig jaar het water bij Nunspeet/Camping Bad Hoophuizen het strijdtoneel was, zal dit jaar Strand Horst nabij Harderwijk bij het Telstar Testcenter plaats bieden aan het NK ijssurfen 2010.

Beelden (2) van NK 2009 - Foto Jasper van Overbeek In de ban
Windsurfend Nederland is al een paar weken in de ban van het
ijssurfen. Het forum van Windsurfing.nl, de grootste windsurfwebsite van Nederland, heeft het NK 2010 en het bouwen en testen van
ijssurfers al een paar weken als hotste topics.

Wedstrijdveld
Olympisch deelnemer (Windsurfen) Casper Bouman, Nederlands Windsurf Kampioen Dennis Littel, Nederlands Speed recordhouder Dirk Doppenberg, de volledige Nederlandse Windsurftop en ook Gert Jan Nieuwenkamp, Richard Konstapel en Remco Bakker (de winnaar plus nummer 2 en 3 van de 2009-editie) hebben al bevestigd aanwezig te zullen zijn.

Bij geringe wind is het al mogelijk om zeer hoge snelheden te halen (100 km/h is geen uitzondering). In verband met de veiligheid zal er boven windkracht 6 niet worden gestart. De verwachting voor zondag is windkracht 4 tot 5 wat garant zal staan voor spectaculaire actie. Het beloofd dus een waar spektakel te worden met naar verwachting zoân 100 tot 125 ijssurfers.

* Langs de A28 tussen Amersfoort en Harderwijk vind je de afslag Strand Horst

* Iedere deelnemer krijgt van mylaps.com een riem om met een GPS zender, hierdoor zullen de deelnemers live te volgen zijn op een groot scherm aan de kant en via internet via www.boardguru.nl.
* Deelnemers kunnen zich vanaf 8:30 melden bij het Telstar Testcentrum, Skippersmeeting is om 10:15 uur en de eerst mogelijke start is om 11:00.

* Meer informatie is te vinden op www.boardguru.nl