Ingezonden persbericht

Galerie Smarius en Steven Sterk gaan in 2010 samen verder in een museale ruimte in Friesland

Jannewietske de Vries, gedeputeerde van cultuur van de provincie Friesland
opent zondag 10 januari 2010 om 15.00 uur de groepsexpositie

Gorredijk, 25 december 2009

Gorredijk - De galerie is gesitueerd in een bedrijfspand te Gorredijk dat is genomineerd door de Bond van de Nederlandse Architecten als gebouw van het jaar in 2009.
Galerie Smarius heeft zich ontwikkeld tot een galerie met een breed aanbod van zowel jonge als gevestigde kunstenaars op nationaal en internationaal niveau. Galerie Steven Sterk heeft zijn wortels in Friese cultuur en identiteit met zijn keuze voor Friese kunstenaars.
Door de samenwerking krijgt Galerie Smarius een duidelijke Friese component van kunstenaars die in Friesland wonen of er geboren zijn, zoals Sjoerd de Vries, Tjibbe Hooghiemstra, Christiaan Kuitwaard, Jan Nauta, Jantien Jongsma en Pietsjanke Fokkema.
Galerie Smarius brengt daarnaast kunstenaars waarvan tekenen en werken op papier het uitgangspunt voor hun kunstenaarschap is, zoals Arno Kramer, Sjef Henderickx, Henrik Kröner en Maria Jager.
De opening wordt verricht door Jannewietske de Vries, gedeputeerde van cultuur van de provincie Friesland, op zondag 10 januari 2010 om 15.00 uur.
Het nabije gelegen Museum Belvédère te Heerenveen heeft van een aantal kunstenaars werk in haar vaste collectie, waaronder Sjoerd de Vries, Janus Metsaerts, en Christiaan Kuitwaard.
De groepsexpositie is tot en met 7 zondag februari 2010 bij Galerie Smarius/Steven Sterk, Hellingbaas 1, 8401 JH Gorredijk te zien. De galerie is open van 13.00 tot 18.00 uur op donderdag tot en met zondag en op afspraak.

N O O T V O O R D E R E D A C T I E
Als bijlage ontvangt u het volledig persbericht incl. korte beschrijving exposanten en impressie beschikbaar beeldmateriaal.
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen.

Marcel Smarius

Galerie Smarius/Steven Sterk
Hellingbaas 1 8401 JH Gorredijk
T 0561-499566, M 06-10595904
E info@galeriesmarius.nl, www.galeriesmarius.nl