Ingezonden persbericht


Rotterdam 04-01-2010

Persbericht

Citizens' Tales

RAM opent 2010 met nieuwe kunstwerken van Jeanne van Heeswijk

Galerie RAM gaat 2010 van start met de presentatie van vier kunstwerken die Jeanne van Heeswijk (www.jeanneworks.net) de afgelopen jaren maakte en die nog niet eerder in Nederland tentoongesteld zijn. De tentoonstelling vormt daarmee een actuele presentatie van het brede en internationale werkveld van de kunstenaar.

De vele kunstprojecten van Jeanne van Heeswijk kenmerken zich door een sterke sociale betrokkenheid en genieten een brede internationale belangstelling. Haar doel is het stimuleren en ontwikkelen van culturele productie en het scheppen van nieuwe publieke (ontmoeting-)ruimtes of het daartoe vervormen van bestaande ruimten. Vaak werkt ze daarbij intensief samen met andere kunstenaars, filmmakers, vormgevers, architecten, software ontwikkelaars, bewoners en ondernemers.

Citizens' Tales is te zien van 10 januari 2010 t/m 28 februari 2010.

10 januari vanaf 1600 uur opening- en nieuwjaarsborrel Opening door Henri van Nes, adviseur kunst Kunstgebouw, de provinciale stichting voor kunst en cultuur in Zuid-Holland.

Amnesie van een landschap
Het gebied rondom de N470 (2006 - 2009), Jeanne van Heeswijk, Brechtje Schoofs, Paul Sixta, Aram Voermans en Marten Winters. 120 road-movies en een documentairefilm vormen een portret van een veranderend landschap als gevolg van de aanleg van een provinciale weg. Bijdrage aan de manifestatie Echt Zien, kunst rondom de N470 van de provincie Zuid-Holland.

Shanghai Dreaming, Holding an Urban Gold Card
Shanghai (2008), Yun Bao, Jeanne van Heeswijk, Wenying Liao, Marcel van der Meijs en Roger Teeuwen. Een plattegrond en netwerk op basis van de toekomstdromen en verwachtingen van migranten arbeiders in het dynamische Shanghai. Bijdrage aan de 2008 Shanghai Biënnale.

It runs in the Neighbourhood
Stavanger (2008), Jeanne van Heeswijk en medewerkers van Stavanger University Hospital, met meer dan 5.500 medewerkers en 50.000 patiënten per jaar. Een TV-soap gebaseerd op het dagelijks leven in het ziekenhuis in zes afleveringen. Bijdrage Stavanger European Capital of Culture 2008.

Public Faculty no. 1
Skopje (2008), Jeanne van Heeswijk.
Het werk bevraagt de functie van openbare ruimte in een hedendaagse stad en de invloed van de toename van regels en beperkingen op sociale interactie.



Ingezonden persbericht