Ingezonden persbericht


Satori Society - Boi Akih - Mik e Boddé - Candy
Dulfer e.v.a.
Mime-Version: 1.0

Kim Weemhoff presenteert Kim in Cool - a.s. zondag 10 januari ()

Onder de titel Kim in Cool brengt Kim Weemhoff een uitgebreid programma boordevol muziekavontuur. Aanstaande zondag 10 januari in Theater Cool, Heerhugowaard.

Op het programma staan:

* Presentatie van de nieuwe cd van Satori Society
* Drumtrio John Engels, Lars Nijman, Kim Weemhoff
* Saxofonist Jan Kooper in Ichi-go ichi-e

* Boi Akih

* En o.v. special guest Candy Dulfer.
Presentatie: Mike Boddé.

Kim Weemhoff is al dertig jaar lang een de belangrijkste drummers van Nederland. Hij maakte een vliegende start met Diesel en Candy Dulfer, en was jarenlang rots in de branding voor Mathilde Santing en Frank Boeijen. Ook heeft hij een indrukwekkend aantal eigen projecten opgestart. Satori Society is het nieuwste project. In deze formatie speelt de crème de la crème van de Nederlandse jazz: bassist Udo Pannekeet, gitarist Wim Bronnenberg en saxofonist Tom Beek. Satori Society is de afsluiter van Kim in Cool, en de briljante cd van het kwartet wordt die avond gepresenteerd.

Three Generations Drumtrio
Om Weemhoffs jubileumdag in stijl te openen brengt hij een ode aan een van zijn voorbeelden. John Engels (74) werd jarenlang door lezers van Slagwerkkrant tot beste jazzdrummer van Nederland gekozen. Weemhoff speelt samen met Engels en nodigt daar zijn drumpupil Lars Nijman (15) bij uit. Nijman won in 2007 NCRV's talentenjacht Bijna Beroemd en was op slag Nederlands bekendste drumtalent. Sindsdien heeft hij les van Kim Weemhoff. Deze drie generaties vormen samen het Three Generations Drumtrio.

Ichi-go ichi-e
In zijn band Sinister Project speelde Kim Weemhoff al met saxofonist Jan Kooper, die nu actief is als bandleider van Sister Sledge, sessiemuzikant (van Anouk tot Doe Maar), en filmmuziekcomponist Weemhoff en Kooper spelen stukken van hun komende duo-cd.

Boi Akih & Kim
Monica Akihary is misschien wel de meest ritmische zangeres van Nederland. Samen met gitarist Niels Brouwer vormt ze Boi Akih. Met deze avond Weemhoff als special guest!

Satori Society
Satori Society is het nieuwste project van Kim Weemhoff. In deze formatie speelt de crème de la crème van de Nederlandse jazz: bassist Udo Pannekeet, gitarist Wim Bronnenberg en saxofonist Tom Beek. Satori Society is de afsluiter van Kim in Cool, en de briljante cd van het kwartet wordt die avond gepresenteerd. Luister hier naar fragmenten van de cd:

Mike Boddé
Kim Weemhoff begeleidt Mike Boddé in zijn soloprogramma. Muzikaal cabaretier Boddé (bekend van Kopspijkers en de Mike & Thomas Show) is deze avond met zijn melodica gastspeler bij Satori Society, maar ook is hij de presentator van de avond. Hierbij zal de op een na leukste presentator van Nederland, Kim zelf, hem ongetwijfeld trachten af te troeven.

Kim in Cool is een samenwerkingsproject van Kim Weemhoff, Satori Society en Slagwerkkrant

Programma

* Three Generations Drumtrio: Kim Weemhoff, John Engels, Lars Nijman
* Ichi-Go Ichi-Ee

* Boi Akih & Kim

* Satori Society - cd-presentatie
Kim Weemhoff - drums; Udo Pannekeet - bas; Wim Bronnenberg - gitaar; Tom Beek - sax. Special guest: Mike Boddé - melodica

Kaarten ¤ 14,-. Kaarten bestellen via internet: www.coolheerhugowaard.nl of telefonisch: 072 534 7662. Nieuwe cd Satori Society ¤ 10,- voor bezoekers van deze avond; daarna ¤ 15,-

Cool is een prachtig theater in Heerhugowaard, 10 minuten lopen vanaf het station, in uitstekende verbinding met Amsterdam en verder. Adres: Coolplein 1, 1703 XC Heerhugowaard