Ingezonden persbericht


Persbericht
Economische missie naar Panama
Thermaflex toont duurzame energie-infrastructuur in Panama

Waalwijk 8 januari 2010 - Staatssecretaris Heemskerk bezoekt Panama van 10 tot en met 13 januari 2010. Panama ambieert het commercieel, logistiek en maritiem knooppunt te worden van Midden-Amerika. Het bezoek van de staatssecretaris met een aantal Nederlandse ondernemingen - zoals Thermaflex uit Waalwijk - onderstreept de ambities van Nederland om in Panama te investeren.

De verbreding van het Panama-kanaal met daaraan gerelateerde infrastructuur- en bouwprojecten bieden vele mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven. Heerema, DHV en IV-Groep participeren in de verbreding van het kanaal. KLM vliegt sinds 2009 rechtstreeks op Panama en bedrijven als Heineken en Philips vestigen hier een regiokantoor. Ook Thermaflex uit Waalwijk draagt met haar kostenbesparende en milieuvriendelijke isolatie- en leidingsystemen bij aan de infrastructuur waarmee de organisatie het effectieve gebruik van energie in Panama op duurzame wijze stimuleert.

Deze missie biedt mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingsverbanden op het terrein van infrastructuur, kennis en werkgelegenheid. Daarnaast staat de missie open voor de Nederlandse ondernemingen die al in Panama gevestigd zijn en contacten op overheidsniveau nodig hebben.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor zowel de Nederlandse ondernemingen als voor de nieuwe Panamese regering-Martinelli een prioriteit. MVO Nederland reist mee om het MVO-beleid toe te lichten en te kijken wat de mogelijkheden zijn voor Panama op MVO-gebied.

# # # #

Over Thermaflex
Thermaflex is een toonaangevende producent van speciale buizen en isolatieproducten vervaardigd van milieuvriendelijk polyethyleen. Tot de kernactiviteiten van Thermaflex behoren de productie, marketing en verkoop van technische isolatie, voorgeïsoleerde leidingen en speciale schuimproducten. Het hoofdkantoor van Thermaflex is gevestigd in Waalwijk. Daarnaast beschikt de onderneming over een netwerk van internationale verkoop-, productie- en distributiebedrijven in Europa, Azië en Amerika. De producten van Thermaflex zijn in meer dan 40 landen, verspreid over de hele wereld verkrijgbaar.