Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, januari 2010

Wishful Singing te gast bij het Prinses Christina Concours

Aan het begin van 2010 barst het Prinses Christina Concours weer los. De regionale selectieweekenden van het concours vinden plaats van januari t/m maart 2010 in zes verschillende steden in het land. In iedere stad mogen acht jonge muzikale talenten zich tijdens de finale op zondagavond voor de jury presenteren. Als de jury daarna in beraad gaat, kan het publiek luisteren naar een optreden van de vijf zangeressen van vocaal ensemble Wishful Singing.

Terwijl het publiek en de finalisten wachten op de uitslag neemt Wishful Singing het podium over. Het jonge professionele gezelschap brengt een programma met a-capellamuziek uit verschillende stijlen en uit alle windstreken. Met hun prachtige stemmen, gezamenlijk komisch talent en gevoel voor theater halen zij het publiek even uit de spanning van het moment.

Prinses Christina Concours
De avond wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking. Naast het winnen van mooie prijzen maken de regiofinalisten kans om uitgenodigd te worden voor de Dag van de Genomineerden. Tijdens deze halve finale, die gehouden wordt in Den Haag, wordt bepaald wie er een plek verdient in de nationale finale van het Prinses Christina Concours in april 2010.

Wishful Singing
Net als de deelnemers aan het concours zijn de vijf zangeressen van Wishful Singing sinds jonge leeftijd enthousiast voor muziek. De zangeressen kennen elkaar uit de tijd dat zij samen zongen in het Nationaal Jeugdkoor. Daarnaast volgden zij allen een conservatoriumopleiding. Het ensemble viel vorig jaar zelf meerdere malen in de prijzen. Wishful Singing mocht op de UITmarkt in Amsterdam optreden nadat zij verkozen was tot publiekswinnaar van de actie 'cultuurtalent gezocht' van Nederland2 . Internationaal succes behaalde het ensemble tijdens de Tolosa Choral Contest in Spanje in november 2009. De jury van dit concours waardeerde het kwintet met het hoogste puntenaantal van alle deelnemende ensembles. De regionale finales van het PCC vinden plaats in Enschede, Maastricht, Groningen, Haarlem, Den Bosch en Rotterdam. Aanvang 19.00 uur, met rond 21.00 uur een optreden van Wishful Singing. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.

www.wishfulsinging.nl
www.christinaconcours.nl