NPS/VARA/VPRO

VPRO/ VARA/ NPS | BUITENHOF | 9 januari 2010

Zullen we dan zelf het klimaat maar redden?

Uitzending: zondag 10 januari, 12.10, Nederland 1
Iedereen was het er in Kopenhagen over eens: haast is geboden om de negatieve gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Maar ondanks alle urgentie kwamen de landen er op internationaal niveau toch niet uit. De vraag is dan ook: waarom nog wachten op een akkoord tussen landen. Waarom niet kleinschaliger, op lokaal niveau, het voortouw nemen? Welke initiatieven worden er in Nederland eigenlijk allemaal genomen ten behoeve van duurzaamheid en welke zouden we moeten en kunnen nemen? Een discussie over de mogelijkheden om het broeikaseffect nu al tegen te gaan en over de effectiviteit van het huidige Nederlandse klimaatbeleid. Met Wubbo Ockels (hoogleraar duurzame technologie in Delft), Diederik Samson (Tweede Kamer PvdA) en Bouwe de Boer (energiecoördinator Leeuwarden). Het bestaansrecht van de vakbeweging
Na maanden van gesteggel komt het overleg tussen werkgevers en werknemers over de AOW weer op gang. De vraag is echter voor hoe lang. Slagen de sociale partners erin het kabinet te overtuigen dat hun regeling voor de zware beroepen de enige juiste is. Of hebben we in 2010 definitief afscheid genomen van het poldermodel. In Buitenhof waarnemend voorzitter van het CNV Bert van Boggelen.

Buitenhof
Aanstaande zondag om 12.10 uur op Nederland 1. Herhaling: maandag 10.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Clairy Polak
Column: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman
Colofon
Archief
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de besproken onderwerpen. Column Désanne van Brederode
Deze zondag schrijft Désannne van Brederode de column voor Buitenhof. U kunt haar columns nog eens nalezen en bekijken in haar dossier.