Ingezonden persbericht


Persbericht

Egmond aan Zee, 4 november 2009

Businessloop al 23 jaar succesformule bij PWN Egmond Halve Marathon
- Deelnemerslimiet nadert snel -

10 Januari 2010 staat tijdens de 38e PWN Egmond Halve Marathon de Businessloop voor de 23e keer op het programma. In 1988 beleefden bij de Noord-Hollandse winterklassieker tien bedrijven de primeur door met hun organisatie hard te lopen tijdens een evenement. Inmiddels staat rennen met collega's hoog op de agenda bij veel bedrijven. Niet gek, want diverse onderzoeken toonden de laatste jaren aan dat 'Business Running' de prestaties op de werkvloer verbetert, het ziekteverzuim terugdringt en een impuls geeft aan teambuilding.

Samen trainen voor Egmond, winnen van je baas en na afloop met elkaar een biertje drinken trekt dit jaar meer bedrijven dan ooit naar de PWN Egmond Halve Marathon. Al honderden organisaties uit het hele land schreven zich in, waarvan de Koninklijke Landmacht, PWN en Alliander de grootste groep vertegenwoordigen. Bedrijven die zich nog niet hebben aangemeld adviseert organisator Le Champion zich zo snel mogelijk aan te melden op pwnegmondhalvemarathon.nl. Het zou immers zonde zijn wanneer trouwe deelnemende organisaties door het naderen van de limiet van 12.500 deelnemers buiten de boot vallen. Lopen met collega's mag zich namelijk zelfs na 23 jaar nog steeds verheugen over een groeiende belangstelling. Bedrijven hebben daarbij de keuze zich als wedstrijd- of als recreatieteam in te schrijven. Aan de wedstrijdteams de uitdaging om TNT voor het eerst sinds acht jaar af te houden van de titel.

Zowel de wedstrijd- als recreatieteams kunnen in Egmond profiteren van de vele voordelen die hen worden aangeboden. Zo is het natuurlijk prettig om direct achter de internationale topatleten snel van start te kunnen gaan, voorafgaand aan de massa. Ook krijgt elk team een aantal attenties: zoals twee kaarten voor de pastamaaltijd op zaterdagavond in Hotel Zuiderduin, twee uitnodigingskaarten om als gast aanwezig te zijn, een uitslagenboekje met logovermelding na afloop en de contactpersoon krijgt voor haar of zijn inzet twee PWM Egmond Halve Marathon T-shirts. Daarnaast wordt elk team op de foto gezet, die vervolgens kan worden gedownload vanaf de website. Le Champion adviseert deelnemende teams tenslotte graag bij hun voorbereiding op het evenement en de aanschaf van bijvoorbeeld passende teamkleding.

Noot aan de redactie (