Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Egmond aan Zee, 6 januari 2010

Hilda Kibet start in 38e PWN Egmond Halve Marathon

Organisator Le Champion is verheugd met de komst van Hilda Kibet. De Nederlandse topatlete, die een groot deel van het jaar in haar geboorteland Kenia woont en traint, besloot in haar wedstrijdplanning voorrang te geven aan de PWN Egmond Halve Marathon op zondag 10 januari, boven een zeer lucratieve wedstrijd in Abu Dhabi.

Eigenlijk was het programma van Kibet erop gericht deel te nemen aan het lucratieve evenement in Abu Dhabi, waar een hele en een halve marathon wordt gehouden, maar Le Champion wist snel te schakelen en kon Kibet zodoende naar Nederland halen. Kibet liep tijdens de Dam tot Damloop afgelopen jaar naar een mooie 2e plaats. Een maand later won ze de Nederlandse titel tijdens de Amsterdam Marathon. De PWN Egmond Halve Marathon schreef Kibet één keer op haar naam. In 2007 won ze in een spannende eindsprint op de Noord-Boulevard van wereldtopper Gete Wami. Afgelopen twee jaar eindigde Kibet op een mooie tweede plaats in Egmond.

Ze krijgt onder meer concurrentie van Workitu Ayanu. De Ethiopische is de winnares van 'Egmond' van vorig jaar. Ayanu was een succesvol baanatlete die in 2008 besloot zich te gaan richten op de weg. Met goed gevolg. Haar eerste succes was een 3e plaats tijdens de Dam tot Damloop van dat jaar.

Bij de mannen is het internationale veld aan elkaar gewaagd. Vooral Mulugeta Wami en Getu Feleke kunnen het elkaar lastig maken. Wami is de jongere broer van Gete Wami en werd enkele jaren geleden door zijn zus aangespoord te gaan hardlopen. Na een paar maanden trainen in de groep van oud-atleet Getaneh Tessema veroverde de Ethiopiër langzaam de wereld. Wami won de PWN Egmond Halve Marathon in 2008. Vorig jaar werd hij 5e.

Landgenoot Getu Feleke werd vorig jaar 3e tijdens de Dam tot Damloop en eindigde in eigen land op een 4e plaats bij de Great Ethiopian Run.

Foto: Hilda Kibet tijdens de PWN Egmond Halve Marathon 2009

(credit) Foto: Cees Lansbergen

Noot aan de redactie (