Gemeente Andijk


Jeugd en alcohol: In eerste weekend geen overtredingen

10-01-2010
De horeca in West-Friesland heeft zich het eerste weekeinde van 2010 goed gehouden aan de nieuwe toegangstijden die vanaf 2 januari gelden. In het eerste weekeinde dat de nieuwe tijden golden, zijn geen overtredingen geconstateerd. De komende maanden zal intensief worden gecontroleerd door politie en toezichthouders.

Vanaf 2 januari moet iedereen die in West-Friesland uit wil gaan, op vrijdag en zaterdag vóór 24.00 uur binnen zijn. Alle cafés, bars en discotheken in West-Friesland mogen op vrijdagavond en zaterdagavond na middernacht geen nieuwe bezoekers meer toelaten. Bezoekers die dan binnen zijn kunnen blijven tot sluitingstijd. Tot hoe laat dat is kan van gemeente tot gemeente en van horecagelegenheid tot horecagelegenheid verschillen.

Minder drinken en veiliger uit
Eerder uitgaan is een van de maatregelen van de West-Friese gemeenten om ervoor te zorgen dat jongeren minder drinken en dat het uitgaan veiliger wordt. Als jongeren eerder uitgaan, drinken zij van tevoren minder in. Als ze met minder alcohol op bij de horeca binnenkomen, zullen ze ook de rest van de avond minder alcohol drinken dan uitgaanders die vooraf hebben gedronken, blijkt uit onderzoek van STAP Nederlands instituut voor alcoholbeleid. Onderzoek onder de West-Friese bevolking heeft uitgewezen dat het uitgaanspubliek best eerder uit wil als het al vroeg gezellig is.

Kom eerder tot leven
Sinds half december wordt het publiek in West-Friesland over de nieuwe toegangstijden geïnformeerd via posters, reclameborden, busreclame, advertenties, kaarten, Hyves en de website
http://www.komeerdertotleven.nl. Dit gebeurt met de slogan: Nachtdieren van West-Friesland - Kom eerder tot leven.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |