KNHS

Minderhoud tweemaal de sterkste in Zwolle
10 januari 2010
Hans Peter Minderhoud - Tango

ZWOLLE (KNHS) - De bezoekers in dee zeer goed gevulde IJsselhallen in Zwolle zagen Hans Peter Minderhoud (Harskamp) op zaterdagavond tweemaal winnen. In de intermédiaire I schreef Minderhoud de wedstrijd op zijn naam met Freebird Ucelli T, terwijl hij in de Kür onnavolgbaar was met de goedgekeurde KWPN dekhengst IPS Tango.

In de Kür op Grand Prix niveau waren de verschillen tussen Minderhoud met IPS Tango (v. Jazz) en zijn grootste opponent Edward Gal (Harskamp) met de merrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi) uiterst gering. Zowel het Deense jurylid mw. Baarup Christensen als het Nederlandse jurylid Adrie Hamoen zagen in Gal de winnaar, maar de drie andere juryleden hadden toch een duidelijk voorkeur voor de prestatie van Minderhoud. Aat van Essen (Heerde) legde met Premier (v. Jazz) beslag op de derde plaats.

In de Intermédiaire I Kür waren de verschillen tussen Minderhoud en Gal afgetekender. Alle vijf juryleden plaatsten Minderhoud met Freebird Ucelli T (v. Olivi) op de eerste plaats, terwijl Edward Gal met de KWPN goedgekeurde hensgt IPS United (v. Krack C) dicht werd benaderd door Thamar Zweistra (Schore) met Hexagon's Truppa (v. Rubiquil).

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www. zwolleinternational.nl

Uitslag Grand Prix Kür (za):


1) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - IPS Tango (v. Jazz) - 74.650%
2) Edward Gal (Harskamp) - Sisther de Jeu (Gribaldi x Amor) - 73.450%
3) Aat van Essen (Heerde) - Premier (Jazz x Ulft) - 71.150%

Uitslag Intermédiaire I Kür (za):


1) Hans Peter Minderhoud - Freebird Ucelli T (Olivi x Gribaldi) - 77.400%

2) Edward Gal - IPS United (Krack C x TCN Partout) - 72.150%
3) Thamar Zweistra (Schore) - Hexagon's Truppa (Rubiquil x Rinaldo) - 69.150%

Foto Hans Peter Minderhoud met Tango door: www.melissen.net