KNHS

Jeroen Dubbeldam wint Grote Prijs Veendam
10 januari 2010
Jeroen Dubbeldam - Simon

ZUIDBROEK (KNHS) - In de Grote Prijs Rabobank, wat de afsluiting is van het veertien dagen durende hippische evenement dat georganiseerd wordt door de Stichting Paardensport Noord Nederland en dat nog steeds bekend staat als Indoor Veendam, maar al vele jaren in Zuidbroek wordt gehouden, werd Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Simon de glorieuze winnaar. Ondanks de Siberische omstandigheden zaterdagavond op het vlakke noord Groningse land was de hal zeer goed met bezoekers gevuld.

In de barrage kwamen negen combinaties aan de start en Dubbeldam beet het spits af. Hij stuurde de elf-jarige nakomeling van Mr. Blue onnavolgbaar snel over het lastige barrage parcours, waarin twee zeer scherpe wendingen waren opgenomen. Dubbeldam, die 12 jaar geleden ook al eens deze Grote Prijs wist te winnen, slaagde er in om beide wendingen voluit door te rijden, waarbij hij in staat was om de optimale controle te behouden. "Het gaat met BMC Van Grunsven Simon nog een beetje op en af. In Maastricht ging het allemaal iets minder en nu lukte alles. Dat maakt allemaal deel uit van het proces dat je als ruiter en paard door moet om een combinatie te gaan vormen", aldus Dubbeldam.
Tom Brinkman (Lochem) eindigde als tweede met Tobalio, op bijna driekwart seconde achterstand. Dat de tijd van Dubbeldam erg snel was geweest werd onderstreept door Gerco Schröder (Tubbergen) die bijna als geen ander weet hoe een barrage gereden dient te worden. Zijn achterstand met Eurocommerce Seoul bedroeg op de finishlijn twee en een halve seconde en hij werd daarmee derde. Ook Willem Greve (Weerselo) ondernam met de schimmel Perpetua een desperate poging om de tijd van Dubbeldam te verbeteren. Dat lukte, maar het ging wel ten koste van een springfout, waardoor Greve voor de vierde maal in korte tijd in de barrage van een Grote Prijs weliswaar de snelste tijd noteerde, maar ook een springfoutje maakte. Greve werd zesde.

In de finale van de 1.35 m. rubriek, de kleine finale, ging de zege naar Gerco Schröder met Eurocommerce Sacramento. Op de eindstreep had hij een voorsprong van drie honderdste van een seconde op de uiterst desperaat rijdende Nathalie van der Mei (Makkinga) met Reinatella. Arend Zoer heeft voor zijn zoon Albert maar liefst twee nieuwe cracks gevonden. Met Voila (v. Calvados) legde Zoer in deze kleine finale beslag op de derde plaats. Met de andere ontdekking Veliciano (v. Andiamo), die aan de start werd gebracht in de Grote Prijs, plaatste Albert zich voor de barrage, waarin hij uiteindelijk als achtste eindigde.
Jur Vrieling (Holwierde) zegevierde met Alwin Z (v. Ahorn) in de finale van de 1.30 m. wedstrijden, voor Maikel van der Vleuten en Rob Scherphof.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.indoorveendam.nl

Uitslag Grote Prijs Rabobank (1.40m):


1) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Simon (v. Mr.Blue) - 0 / 0 - 32.56

2) Tom Brinkman (Lochem) - Tobalio (v. Numero Uno) - 0 / 0 - 33.25
3) Ben Schröder (Tubbergen) - BMC Eurocommerce Seoul - 0 / 0 - 35.03

Uitslag finale 1.35 m:


1) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Sacramento (v. Leendert)
- 0 / 0 - 35.20

2) Nathalie van der Mei (Makkinga) - Evita Imhoff - 0 / 0 - 35.23
3) Albert Zoer (Echten) - Voila (v. Calvados) - 0 / 0 - 37.33

Uitslag finale 1.30m:


1) Jur Vrieling (Holwierde) - Alwin Z (v. Ahorn) - 0 / 0 - 31.37
2) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Unique - 0 / 0 - 31.71
3) Rob Scherphof (Vriezenveen) - Mik (v. Zeus) - 0 / 0 - 34.18

Foto Jeroen Dubbeldam met Simon door: www.melissen.net