Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 10-01-2010

Snorfietser onder invloed

DE MEERN Op de Zeedistel heeft de politie in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 januari een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Een 20-jarige man uit De Meern werd omstreeks 03.45 uur op de Zeedistel gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 655 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Zaterdagmiddag vond op de Zevenwouden een straatroof plaats. De dader kon later worden aangehouden.

Rond 14.10 uur kreeg de politie een melding dat een iemand beroofd werd bij een pinautomaat aan de Zevenwouden. Het slachtoffer (gegevens nog onbekend) werd net na het pinnen door een man bij de automaat weggeduwd. Meerdere getuigen hadden de achtervolging ingezet en een goed signalement aan de politie doorgegeven. Uiteindelijk kon de verdachte, een 31-jarige man uit Utrecht, in Lunetten worden aangehouden. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte ook verantwoordelijk is voor de andere straatroven in de omgeving van de Zevenwouden van de afgelopen weken.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 8 januari in een huis aan de Haifadreef een hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek stelden agenten omstreeks 16.35 uur een onderzoek in een huis aan de Haifadreef in. In het huis troffen agenten in een van de vertrekken een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden ruim 270 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari raakte een bestuurder zijn rijbewijs kwijt omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist over de Soestwetering rijden. De bestuurder had zichtbaar moeite om zijn auto op de weg te houden. De agenten besloten de man te controleren en zette het voertuig op de Soestwetering aan de kant.

Na een eerste blaastest bleek dat de 27-jarige bestuurder uit Bilthoven te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 645 ug/l uit. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Zes aanhoudingen

DE MEERN Zaterdagavond 9 januari heeft de politie zes jongens aangehouden op verdenking van vernieling van autospiegels aan de Veldhuizenlaan.

Omstreeks middernacht kreeg de politie de melding binnen dat jongens bezig waren de spiegels van autos af te trappen. Daar aangekomen, kon de politie zes jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar en allen afkomstig uit De Meern, aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie roept eventuele slachtoffers op om aangifte te doen via www.politie.nl of op het politiebureau.