Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 10-01-2010

Ongevallen in Drenthe door weersomstandigheden

Drenthe heeft sinds gistermiddag te kampen met overlast door de sneeuwval. Op verschillende plaatsen ontstonden sneeuwduinen en was het verraderlijk glad. De sneeuwval veroorzaakte enkele aanrijdingen, glijpartijen en slippartijen.

HUIS TER HEIDE Zaterdagmiddag is een 26-jarige automobiliste uit Haulerwijk op de Kolonievaart van de weg geraakt door stuifsneeuw. De vrouw raakte de controle over haar auto kwijt en raakte een boom en een verkeersbord en belandde uiteindelijk in een sloot. De zwangere vrouw werd met nekklachten in het ziekenhuis in Assen onderzocht. Vooralsnog werden er geen complicaties geconstateerd. (2010001864)

EMMEN Zaterdagmiddag is een 23-jarige automobiliste uit Emmen lichtgewond geraakt na een botsing met de vangrail op de A37. De vrouw reed in de richting van Klazienaveen en raakte op de A37 de macht over het stuur kwijt door de sneeuw op het wegdek. De automobiliste botste tegen de vangrail en raakte vervolgens een stilstaande auto van een eerder ongeval. De vrouw werd met nekklachten naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. (2010001858)

DE PUNT Zaterdagavond is een automobilist uit Veendam in de slip geraakt op de afslag van de A28 naar de N34. De automobilist nam de afslag naar de N34 en in een flauwe bocht naar links raakte hij in de slip en tolde om zijn as en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Omstanders hielpen de man weer op de weg en hij kon zijn weg vervolgen. De man raakte niet gewond. (2010001868)

EMMEN Zaterdagochtend raakte op de A37 een personenauto met vier inzittenden door opgewaaide sneeuw op het wegdek in een slip en via een vrachtwagen tegen de vangrail gebotst. Twee inzittenden van de personenauto raakten lichtgewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Een chauffeur van de wagen kon op enige honderden meters zijn combinatie ongedeerd stil zetten. De tankwagen had alleen wat schade aan de wielen en kon na controle zijn weg vervolgen. De snelweg was tussen de afslagen van het Veenoord en Klazienaveen twee uur geblokkeerd. Nadat de weg was ontdaan van de sneeuw kon de A37 weer voor het verkeer worden open gesteld. (2010001845)

NIEUW ANNERVEEN Zaterdagmiddag raakte een 29-jarige automobilist uit Assen op de Hunzeweg de macht over het stuur kwijt door gladheid. De vrouw reed met haar auto tegen een boom en belandde met haar auto in een sloot. De vrouw werd door agenten uit haar auto bevrijd. In de auto zaten ook twee jongetjes (4 en 5 jaar) en ook zij werden snel uit de auto gehaald. Iedereen was ongedeerd en de auto raakte beschadigd. (2010001872)

BORGER Zaterdagavond gleed op de N34 een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn met zijn personenauto in een sloot. De man was de macht over het stuur kwijtgeraakt door gevormde sneeuwduinen. Hij raakte niet gewond. (2010001875)

EMMEN Zaterdagmiddag botste een 27-jarige automobilist uit Diemen op de Rondweg tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen een verkeersbord. De man was de macht over het stuur kwijtgeraakt en gleed van de weg. De man raakte niet gewond en de auto moest worden weggesleept. (2010001876)

Alcomobilisten aangehouden

NIEUW DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige automobiliste uit Emmen aangehouden op de Vastenow voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de vrouw ter controle aan de kant van de weg gezet. De vrouw moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de beginnend bestuurster 205 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd. (2010001915)

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 27-jarige automobilist uit Assen aangehouden op de Industrieweg voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man zonder gordel rijden over de Industrieweg. De man kreeg een stopteken. Toen agenten proces-verbaal opmaakten roken zij een alcohollucht. De man moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. De man werd meegenomen naar het politiebureau en scoorde middels een ademanalyse 560 ug/l. Proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. (2010001870)

Aangifte van mishandeling

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft een 22-jarige man uit Assen aangifte gedaan van mishandeling. De man had op de Kerkstraat woorden gekregen met een onbekende jongen en kreeg van een ander een vuistslag in zijn gezicht. Beveiligers van een uitgaansgelegenheid susten de zaak. Even later liep de 22-jarige man naar de hoek van de Kerkstraat en werd hij belaagd door een groepje jongens. De jongen waar hij een woordenwisseling mee had gehad en de jongen die hem een klap had gegeven herkende hij gelijk. Het groepje begon hem gelijk te slaan en te schoppen. Op een gegeven moment kwam er een politieauto aangereden en ging het groepje er vandoor. Het slachtoffer liep voor zover bekend een bloedneus op en een aantal blauwe plekken. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen kunnen contact leggen met de politie via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000. (2010001916)

Aanhouding voor mishandeling

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie bij een uitgaansgelegenheid aan de Grote Kerkstraat een 19-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor mishandeling. De man had een beveiliger een klap gegeven. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2010001917/2010001919)

Vechtpartij met gebroken neus

ZUIDLAREN In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige man uit Sambeek mishandeld bij een uitgaansgelegenheid aan De Millystraat. De jongen kreeg door een onbekende man klappen en moest zich laten behandelen aan zijn verwondingen. De reden van deze mishandeling is onbekend. Voor zover bekend hield het slachtoffer een gebroken neus over aan de mishandeling. (2010001920)

Mannen aangehouden voor vernieling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen uit Assen (21, 21 en 22 jaar) aangehouden op de Markt. De mannen waren betrokken bij vernielingen aan de Markt. Agenten hielden de mannen aan en zij werden overgebracht naar het politiebureau. Ze werden ingesloten. (2010001922/2010001923)

Huiselijk geweld

ZUIDLAREN De politie heeft zaterdagochtend een 58-jarige man uit Zuidlaren aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben geslagen. Agenten hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau. De man werd ingesloten. (2010001821)

SCHOONOORD De politie heeft zaterdagavond een 43-jarige man uit Schoonoord aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn dochter te hebben mishandeld. Agenten hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau. De man werd ingesloten. (2010001889)

Man aangehouden voor belediging

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Kerkstraat een 20-jarige man uit Bovensmilde aangehouden wegens belediging. De man vond het nodig om agenten uit te schelden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2010001950)

Personenauto gestolen

TYNAARLO De politie kreeg zaterdagochtend een melding binnen van diefstal van een personenauto aan de Lindenstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de auto weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal. (2010001822)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.