Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 en 10 januari 2010 Piketvoorlichter Derk van 't Spijker 053-4555588

Auto weggenomen
Enschede

Op 9 januari rond 05.00 uur ontdekte een bewoner van de Spelbergsweg dat zijn auto was gestolen. Het gaat om een zwarte Saab 9-3 cabriolet, voorzien van het kenteken 57-XG-NG. (2010002501)

Man aangehouden na overtreding huisverbod Hof van Twente

Een 39-jarige man uit de gemeente Hof van Twente werd op 9 januari rond 23.30 uur aangehouden nadat hij problemen maakte bij de woning van zijn vrouw. Aan de man was eerder een huisverbod opgelegd vanwege eerdere problemen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. (2010002688)

Bestuurder onder invloed van drugs Enschede

Een 40-jarige automobilist uit Enschede werd op 9 januari rond 10.25 uur aangehouden toen hij in zijn auto over de De Kiepe reed.

De man viel op omdat hij geen autogordel droeg. Bij controle van zijn auto bleek dat de APK verlopen was en de auto niet verzekerd was. Bovendien hing in de auto een zeer sterke weedlucht. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een bloedproef moet uitwijzen of en welke drugs de man heeft gebruikt. (2010002538)

Avondje uit, auto gestolen
Hengelo

Een 26-jarige man uit Deventer die uit was in een horecagelegenheid in Hengelo kwam bij het verlaten van die gelegenheid er achter dat zijn autosleutels uit zijn broekzak waren verdwenen. Toen hij ging kijken op de parkeerplaats aan het Burgemeester Jansenplein, waar hij zijn auto had geparkeerd, bleek deze gestolen te zijn.

Het gaat om een zwart Volkswagen Golf TDI, voorzien van het kenteken ZL-RR-35. De auto is voorzien van opvallende 18 inch velgen en zwarte achterlichten. (2010002708)

Twee jongens aangehouden voor inbraken Enschede

Op 10 januari rond 03.45 uur, kreeg de politie melding van een inbraakalarm van een bedrijf aan de Wesselernering.

Ter plaatse gekomen bleek dat een ruit was ingeslagen. Uit het bedrijf waren de kassa en flessen drank weggenomen. Terwijl politiemensen met de sleutelhouder van het bedrijf stonden te praten, hoorden ze gerommel aan de achterzijde van het winkelcentrum. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen daar behalve nog een ingeslagen ruit van het winkelcentrum, ook vier mannen aan die hard wegliepen. Na een korte achtervolging te voet en met behulp van een burger die zijn auto ter beschikking stelde (waarvoor dank!), konden twee mannen worden aangehouden.

Het ging om twee Enschedeërs van 17 en 18 jaar. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de twee ontkomen verdachten. (2010002713)

Autokraker aangehouden
Enschede

Op 8 januari rond 13.30 uur, kreeg de politie melding van een getuige dat een kennelijk beschonken bestuurder in een auto aan de Haaksbergerstraat zat.

De ter plaatse gekomen politie zag dat het portier van deze auto geforceerd was en dat er kennelijk was ingebroken. In de directe omgeving van de auto trof de politie een 53-jarige Enschedeër aan. Hij was in het bezit van een plastic tas met daarin goederen afkomstig uit de betreffende auto. Hij werd aangehouden voor diefstal met braak en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De man is een zogenoemde veelpleger. (2010002296)

Winkeldieven aangehouden
Almelo

Op 8 januari rond 13.25 uur, kreeg de politie melding van winkelbedrijven in de binnenstad van Almelo, dat groepjes mannen diverse winkel in- en uitliepen zonder iets te kopen. De winkeliers vertrouwden dit niet.

De politie is vervolgens met twee burgerkoppels de binnenstad ingegaan. Een van de burgerkoppels trof twee mannen aan die voldeden aan de verstrekte signalementen. De politiemensen besloten deze twee mannen te volgen. Zij zagen dat de twee mannen een kledingwinkel aan het Marktplein inliepen en zagen daarna dat een van de mannen met een grote stapel kledingstukken een paskamer in ging. Toen hij de paskamer uitkwam bleek hij nog maar twee kledingstukken in handen te hebben.

De overige kledingstukken waren ontdaan van de alarmlabels. Hij droeg ze onder zijn kleding. Beide mannen, 26 en 28 jaar oud, afkomstig uit Borne, werden aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010002308)

Veelpleger aangehouden voor vernieling van autospiegel Almelo

Een 22-jarige man uit Almelo werd op 9 januari rond 02.30 uur aangehouden nadat hij een spiegel van een geparkeerde auto aan de Appelstraat had vernield. Een getuige had melding gemaakt van de vernieling en aan de politie een goed signalement verstrekt. De Almeloër is een zogenoemde veelpleger, hij werd voor nader onderzoek ingesloten. (2010002470)

Veelpleger aangehouden na diefstal bier Enschede

Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd op 9 januari rond 20.00 uur aangehouden door personeel van een supermarkt aan het HJ van Heekplein. Hij had twee blikjes bier weggenomen zonder te betalen. De man werd aan de politie overgedragen. Hij is een zogenoemde veelpleger en werd voor nader onderzoek ingesloten. 92010002641)

---- --