Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 10-01-2010

Aanrijding letsel

ZEIST Op de Driebergseweg vond vrijdagmiddag 8 januari een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 31-jarige automobilist uit Zwolle stond omstreeks 13.10 uur in de rij te wachten voor de spoorbomen die dicht waren. Toen het de man te lang duurde, wilde hij uit de rij om te keren en de andere kant op te rijden. Op het moment dat hij zijn auto uit de rij reed, zag hij een tegemoetkomende 56-jarige automobilist uit Driebergen over het hoofd.

Hierdoor ontstond een aanrijding. Door de aanrijding liep de 31-jarige Zwollenaar letsel op aan zijn rug en benen. Hij werd voor onderzoek naar het Diakonessenziekenhuis in Utrecht overgebracht.

Softdrugs aangetroffen

ZEIST De politie heeft vrijdagmorgen in een huis aan de Van Vollenhovelaan een groot aantal joints aangetroffen.

Agenten kregen omstreek 07.40 uur een melding van een inbraak in een huis aan de Van Vollenhovelaan. Ter plaatse troffen agenten een huis aan waar zichtbaar was ingebroken. In de woning was de 41-jarige eigenaar aanwezig. De agenten stelden een onderzoek in en troffen een groot aantal goederen aan die te maken hadden met het vervaardigen van softdrugs. In een van de vertrekken troffen de agenten ruim 800 joints in een ton aan. De 41-jarige Zeisternaar werd direct aangehouden. Alle goederen werden in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart.

Vrouw overvallen in haar woning

ZEIST Vrijdagavond vond een overval plaats op een huis aan de Voorheuvel. Het slachtoffer raakte gewond.

Een 77-jarige vrouw uit Zeist deed omstreeks 20.55 uur de deur van haar woning open toen er aangebeld werd. Op het moment dat zij de deur opende, werd deze met kracht opengeduwd door drie mannen die voor de deur stonden. Een van de daders had vermoedelijk een mes in zijn hand die de vrouw nog net kon afweren. Hierdoor raakte zij gewond aan haar hand. De daders eisten geld van het slachtoffer en doorzichten het hele huis. Hierna vertrokken zij.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Omdat de overval plaatsvond tijdens de koopavond hoopt de politie op getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Zeist, tel: 0900 - 88 44.