Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 10-01-2010

Bestuurder onder invloed

LEUSDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 januari een jongen aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Rond 01.10 uur kreeg de politie een melding dat op de Hamersveldseweg een ruzie zou plaatsvinden en iemand op de grond zou liggen. Ter plaatse troffen agenten een bromfiets op de weg aan. Na enige tijd kwam de 17-jarige eigenaar en bestuurder van de bromfiets aanlopen. De jongen rook sterk naar alcohol. Hij moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 505 ug/l uit. De jongen kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Agressief

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari heeft de politie een man op zijn gedrag aangesproken omdat hij zich zonder enige reden agressief tegenover de agenten gedroeg.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op de Langestraat op de grond tegen een gevel zitten. Een aantal mensen stond rondom de man. De agenten gingen poolshoogte nemen omdat zij dachten dat de man onwel geworden was. Toen zij hem wilde aanspreken werd hij zonder enige reden zeer agressief en begon de agenten uit te schelden. De agenten vroegen de

19-jarige man uit Soest normaal te doen echter hij bleef agressief.

Hierop werd hij beetgepakt en meegenomen naar de surveillanceauto. Een vriend van de man probeerde dit nog te voorkomen maar werd met een corrigerende tik gewaarschuwd. Eenmaal bij de politieauto kalmeerde de man en konden de agenten het gesprek met hem aan. Na een goed gesprek kon de Soesternaar weer gaan.

Diefstal

AMERSFOORT Zaterdagavond vond bij een horecagelegenheid aan de Snouckaertlaan een diefstal door twee jongens plaats.

Rond 22.45 uur kwamen twee jongens de horecagelegenheid binnen. Het personeel was op dat moment met een klant bezig die vermoedelijk onwel was geworden. Eén van de jongens greep in een onbewaakt ogenblik de pinpad van de balie en stak deze in zijn zak. Hierna liepen de beiden jongens weer naar buiten. Op de bewakingsbeelden zijn de jongens goed te zien. De politie is opzoek naar getuige(n) van deze diefstal.

Verdachte 1 is een jongen, licht getinte huidskleur en kort zwart haar dat aan de onderkant was weggeschoren. Hij droeg een bruine jas met een lichte bontkraag. Verder had hij een paarse trui onder zijn jas en droeg een sigaret achter zijn rechter oor. Verdachte 2 is een jongen met een licht getinte huidskleur. Hij droeg ook een bruine jas, heupmodel, zwart petje, blauwe spijkerbroek, witte sportschoenen en een grijze capuchon. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Amersfoort, tel.: 0900 88 44.

Burenruzie

Pepperspray

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 10 januari heeft de politie een vrouw aangehouden op verdenking van het bezit en het gebruik van pepperspray naar aanleiding van een burenruzie.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat een burenruzie had plaatsgevonden. Ter plaatse gekomen bleek de burenruzie te gaan om geluidsoverlast, was er heen en weer geduwd en had een 23-jarige vrouw uit Amersfoort een 29-jarige man uit Amersfoort met pepperspray in zijn gezicht gespoten. De vrouw is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Drugshandelaren aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag 9 januari heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van bezit van en handelen in harddrugs.

Omstreeks 14.00 uur zagen surveillerende agenten twee mannen die zij ambtshalve kennen met elkaar op de Magelhaenstraat. Zij besloten de mannen te controleren en een van de mannen bleek in het bezit van 18 bolletjes met vermoedelijk cocaïne en heroïne. Deze 30-jarige man uit Amersfoort is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.