Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 10-1-2010 13:34:30

DUIVEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 10 januari een 33-jarige man uit Zevenaar aangehouden wegens mishandeling van een 23-jarige man uit Herwen. Dit zou zijn gebeurd in een cultureel centrum in Duiven.

Een getuige meldde rond 1.30 uur bij de politie dat er een vechtpartij zou zijn geweest in het centrum. Hierbij zou iemand gewond zijn geraakt en die zou onderweg naar het ziekenhuis in Zevenaar zijn. De gewaarschuwde agenten troffen ter plaatse een aantal getuigen aan. Op dat moment waren andere agenten bij het slachtoffer in het ziekenhuis. Op basis van het opgegeven signalement door het slachtoffer en de getuigen kon de man uit Zevenaar in het centrum aangehouden worden. De man uit Herwen bleek onder meer een afgebroken tand te hebben en diverse bulten en schrammen. De Zevenaarder verklaarde na zijn aanhouding dat hij ook klappen zou hebben gehad van de Herwense. De politie heeft de zaak in onderzoek.
(03492)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden wegens rijden met alcohol zonder rijbewijs
Publicatiedatum: 10-1-2010 13:33:06

HUISSEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 januari een 31-jarige automobilist uit Huissen aangehouden op de Karstraat. De man zou zonder rijbewijs met te veel alcohol achter het stuur hebben gezeten.

De agenten zagen rond half twee de Huissenaar rijden over de Karstraat. De bestuurder zou moeite hebben om zijn auto op de weg te houden. Hierop werd de bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol waarbij ook bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Uit onderzoek op het ademanalyseapparaat bleek dat hij met een promillage van 1.53 had gereden. Tegen de Huissenaar is een proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de straf. (03175)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---