Politie Groningen

Zondag 10 januari 2010

Provincie Groningen, 10-01-2010

Provincie Groningen: diverse aanrijdingen met letsel

In de Provincie Groningen zijn er naast aanrijdingen met alleen blikschade ook enkele aanrijdingen met letsel gevallen. In de Nassaustraat in Winschoten raakte zaterdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Winschoten gewond bij een aanrijding. Een onbekende automobilist reed vanuit een parkeervak de weg op. Hierbij zag de bestuurder de jongen op zijn bromfiets over het hoofd. De 16-jarige kwam ten val. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist verliet de plek van het ongeval zonder zijn identiteit achter te laten en hulp te bieden aan de bromfietser. De politie stelt een onderzoek in. Op de Tussenklappen in Muntendam ging het fout voor een 38-jarige automobilist uit Veendam. Hij haalde een andere auto met te hoge snelheid in. De Veendammer kwam met zijn wielen in de berm terecht en schampte vervolgens een boom. Na een stuurcorrectie belandde de auto in de sloot. De 38-jarige brak door het ongeval een arm. Op de Provincialeweg bij Usquert raakte zaterdagmiddag een 18-jarige man uit Uithuizen gewond. Hij was door het gladde wegdek en een bult sneeuw van de weg gegleden en op het dak in de gracht gereden. Het slachtoffer werd met
onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Niet veel later botste op de Provincialeweg N996 bij Loppersum een 26-jarige automobilist uit Delfzijl tegen een boom. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ten slotte raakte een 54-jarige vrouw uit de gemeente Slochteren op de Verlengde Veenlaan in Slochteren gewond na een slip met haar auto. De automobiliste botste vervolgens tegen een boom. Haar auto raakte zwaar beschadigd. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Haren: politie houdt man aan na bedreiging vriendin

De politie heeft zaterdagnacht in een kamer van een hotel op de Emmalaan in Haren een 42-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor bedreiging en de Wet Wapens en Munitie. Een 18-jarige vrouw uit Harkstede had in de hotelkamer ruzie gekregen met haar 42-jarige vriend. Hierbij werd zij meerdere keren met de dood bedreigd. De vrouw had zich vervolgens in de badkamer opgesloten en een kennis gebeld. Uiteindelijk werd de politie gewaarschuwd, die vervolgens de man wist aan te houden. De angstige vrouw werd in de badkamer aangetroffen en opgevangen. In de kamer trof de politie diverse wapens en vermoedelijk harddrugs aan. De wapens en de drugs werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord.

Winschoten / Scheemda: man aangehouden met (balletjes)pistool

De politie heeft zaterdagnacht bij een benzinestation langs de autosnelweg A7 in Scheemda een 31-jarige man uit Veendam aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De politie werd door getuigen gewaarschuwd dat zij een man met een vuurwapen hadden gezien op het Marktplein in Winschoten. De verdachte was met een andere man in een auto gestapt en weggereden. De getuigen achtervolgden de auto en waarschuwden de politie. Uiteindelijk kon de politie de mannen in de auto bij het benzinestation inrekenen. De Veendammer bleek niet in het bezit te zijn van een echt vuurwapen. Het betrof een zogenoemd balletjespistool. Ook de andere man werd meegenomen naar het politiebureau. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De 31-jarige verdachte werd ingesloten in een cel. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zuidhorn: jongen aangehouden voor belediging

De politie heeft zaterdagnacht in de Hoofdstraat in Zuidhorn een 18-jarige jongen uit de gemeente Zuidhorn aangehouden voor belediging. De politie reageerde na meldingen van buurtbewoners in de Hoofdstraat dat er kleine vechtpartijtjes hadden plaatsgevonden. Politieagenten zagen de grote groep lopen. In de groep gedroeg de 18-jarige zich vervelend door sneeuwballen te gooien naar de dienders. Ook probeerde hij andere personen uit de groep te bewegen sneeuwballen te gooien. De knaap werd op zijn gedrag aangesproken. Hij bleef zich echter vervelend gedragen. Ook ging hij provocerend voor een politieagent staan. Deze duwde de knaap van zich af. Daar de jongen onder invloed van alcohol verkeerde en onvast ter been was, kwam hij ten val. Uiteindelijk resulteerde zijn gedrag in een aanhouding, omdat hij de agenten beledigde. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: aanhoudingen na ruzie tussen twee groepen

De politie heeft zaterdagnacht bij een café in de Wijkstraat in Appingedam twee jongens (17 en 18 jaar) uit Appingedam aangehouden. De aanhoudingen werden verricht, nadat er ruzie was ontstaan tussen twee mannen. Eén van de twee mannen raakte daarbij licht gewond (bloedneus). Vervolgens bemoeiden vrienden van beide mannen zich met de ruzie. Een medewerker van het café kreeg klappen toen hij beide groepen van elkaar wilde scheiden. De aanhoudingen werden buiten op straat verricht toen de sfeer grimmiger was geworden. De 17-jarige jongen werd voor openlijke geweldpleging ingerekend, omdat hij de medewerker van het café zou hebben geslagen. Een groep vrienden van de 17-jarige begonnen zich hierop met de aanhouding te bemoeien. Ondanks waarschuwingen ging de groep niet weg. De agenten hielden een charge, waarna de groep met behulp van de wapenstok kon worden verwijderd. Ook de 18-jarige bleek geslagen te hebben. Hij werd als tweede verdachte ingerekend. Na het optreden van de politie keerde de rust weer terug in de Wijkstraat. Beide knapen werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij worden vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Noord-Hollanders aangehouden voor geweldpleging

De politie heeft zaterdagnacht in de Kleine Peperstraat in Groningen een 19-jarige man uit Sint Pancras en een 33-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Politieagenten zagen het duo op het dak van een geparkeerde auto liggen. Bij nader onderzoek bleek dat er schade aan het dak van de auto was ontstaan. Hierop werden de Noord-Hollanders, beiden behoorlijk onder invloed van alcohol, aangehouden en ingesloten in het cellencomplex. Zij worden vandaag gehoord.

Groningen: man gewond door vallende houten wand

Een 71-jarige man uit Groningen is zaterdagochtend in de Guldenstraat gewond geraakt bij een ongeval. Een parfumeriezaak is momenteel bezig met een verbouwing. Aan de kant van de Zwanestraat is een houtenwand geplaatst voor het aanwezig bouwmateriaal. De wand ving te veel wind, waardoor deze is omgewaaid. Hierbij werd de 71-jarige door de wand geraakt. Hij werd met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie gewaarschuwd.

Groningen: overval op specialiteitenwinkel

Een 29-jarige man is zaterdagmiddag bij een overval op een specialiteitenwinkel aan de Amkemaheerd in Groningen licht gewond geraakt. De man zag dat twee overvallers zijn winkel binnenkwamen. Hierop kreeg hij van de ene man een klap met een hard voorwerp. De andere overvaller pakte vervolgens uit de kassa een geldbedrag en enkele andere spullen weg. De daders gingen er na de overval vandoor. Het Roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in. Het slachtoffer van de overval heeft al aangifte gedaan.