Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal raak met drank op achter het stuur

Wijchen, Kerkdriel, 10-01-2010 o Zondagnacht is een 23-jarige inwoner van Wijchen aangehouden op De Renbaan in Wijchen, voor rijden onder invloed. Eerder die nacht was er door agenten in Kerkdriel een 37-jarige inwoner van Velddriel betrapt met teveel alcohol op.

De Wijchenaar trok de aandacht door zijn rijstijl. Ondanks de gladheid reed hij met hoge snelheid weg uit het uitgaansgebied. Op De Renbaan lieten de agenten de auto stoppen. Tijdens het aanspreken roken zij een alcohollucht. De verdachte moest blazen en blies een F. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op het ademanalyseapparaat 570 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

In Kerkdriel op de Teisterbandstraat reed de man uit Velddriel veel te hard. De man werd met 90 km/h geklokt en kreeg hiervoor een bekeuring. De verdachte moest ook blazen. Hij werd aangehouden en op het bureau liet het apparaat 515 ug/l zien. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. (14)

Laatst gewijzigd 10-01-2010 11:48 | © Regio Gelderland-Zuid |