Politie Gelderland-Zuid

Politie bekeurt foutparkeerders na waarschuwen

Echteld, 10-01-2010 o De politie heeft zaterdagavond en nacht, tijdens het tentfeest in Echteld, ondanks waarschuwen een aantal bekeuringen uitgeschreven voor foutparkeren.

Om alles in goede banen te leiden en hulpdiensten in de gelegenheid te stellen snel ter plaatse te kunnen zijn als er iets mis zou gaan, waren er door de gemeente tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Zo was de Remkettingweg vanaf de zijde Pijpstraat voor die avond en nacht éénrichtingsweg en gold er een tijdelijk verkeersverbod aan de rechterzijde van deze weg. Dit was duidelijk door borden aangegeven.

Omstreeks 23.20 uur constateerde de politie dat aan beide zijden de weg stond vol geparkeerd. Er werden 97 autos geteld in de zone waar een parkeerverbod gold. Hierdoor was de doorgang totaal belemmerd. De politie benaderde de organisatie. Hen werd verzocht om via de geluidsinstallatie de bezoekers/eigenaars van de autos te attenderen op het feit dat zij fout stonden geparkeerd. Na een uur werd nogmaals gecontroleerd om te kijken of de autos waren verwijderd. Ongeveer de helft had aan het verzoek voldaan. De andere helft kreeg een bekeuring en kan vandaag of morgen een acceptgirokaart in de bus verwachten. (14)

Laatst gewijzigd 10-01-2010 13:29 | © Regio Gelderland-Zuid |